Розамунд Пайк: Мария, възхищавам се на смелостта ти!

Златният глобус не отиде при Мария Бакалова, но българката получи признанието на холивудските си колеги…

eva.bg 01 March 2021

Снимка: YouTube, Getty

Българката Мария Бакалова не грабна Златен глобус за ролята си на Тутар в „Борат 2“. Тя бе номинирана в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл. Престижната статуетка отиде при актрисата Розамунд Пайк за ролята й в „I Care a Lot“.

В тази категория Розамунд пребори още Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър и 24-годишната Аня-Тейлър Джой.

Получавайки наградата, Пайк изказа своето възхищение към Мария:

„Благодаря ви, че оценихте „тъмната страна“ на комедията! Но за мен е чест, че бях номинирана сред такива прекрасни дами. За своята роля се наложи да изплувам от потъваща кола, но винаги бих избрала по-скоро това, отколкото да се намирам в една стая с Руди Джулиани. Мария, възхищавам се на смелостта ти, беше брилянтна!“, каза развълнувано тя.

Срещата на Мария с бившия кмет на Ню Йорк разбуни духовете. „Борат 2“ е сниман без предупреждението и позволението на хората, излъчени във филма.

Мария наистина се представя за журналистка пред Джулиани, а той си позволява твърде фриволно държание с младото момиче, което скандализира публиката. След като Саша Барън Коен (Борат) се намесва, Джулиани се обажда в полицията, защото разбира, че всичко е постановка.

Въпреки всичко, Мария си остава първата българка, номинирана за Златен глобус. В звездната вечер тя бе облечена във внушителна червена рокля от Giorgio Armani. Предстои да видим дали ще получи номинация за Оскар!

Кой още спечели Златен глобус?

Най-много отличия сред сериалите получиха „Короната“ и „The Queen’s Gambit“. Статуетка за най-добра актриса в поддържаща роля взе Джилиън Андерсън за впечатляващото изиграване на личност, като Маргарет Тачър в „Короната“. Тя пребори Хелена Бонам Картър, която също бе номинирана в тази категория за ролята си на принцеса Маргарет в същия сериал. Най-добър актьор и актриса в сериал спечелиха Ема Корин, за ролята си на принцеса Даяна, и Джош О Конър, за ролята си на принц Чарлз в „Короната".

Златен глобус за най-добра актриса в минисериал спечели Аня Тейлър-Джой за „Queen’s Gambit“. Продукцията грабна и приза за най-добър минисериал, създаден за телевизия.

„Короната“ пък получи отличие за най-добър драматичен сериал.

Да не забравяме, че най-добър актьор в категорията за комедия или мюзикъл стана Саша Барън Коен за „Борат 2“. Продукцията бе отличена и като най-добър филм в тази категория. Най-добър драматичен филм стана „Nomadland“,  като режисьорката на лентата, Клоуи Жао, грабна статуетката за най-добра режисура. Звездата от „Черната пантера“, Чадуик Боузман, пък спечели посмъртно Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм за ролята си в „Ma Rainey's Black Bottom“.

Вижте пълния списък със спечелилите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР