Мими Торисон: „Щастието е около нас“

eva.bg 28 February 2021

Една от най-популярните кулинарни блогърки в света и дама със стил Мими Торисон ни припомня, че можем да потърсим щастието в пандемичните времена у дома, като се погрижим за обичаните растения и заложим на добрата домашна кухня.

Родена в Китай, във вените й тече китайска, френска и английска кръв. Открива призванието си на блогър, когато се омъжва за фотографа Одур Торисон и двамата с децата им превръщат дома си в Медок, Франция, в мечтан рай. Съпругът й снима всички малки удоволствия, свързани с живота им сред природата и с отрупана с елегантни ястия трапеза.

Не след дълго френска телевизия я кани да води кулинарно риалити, тя е призната от Марта Стюарт и Опра Уинфри. Публикува две кулинарни книги с рецепти от френската кулинарна школа, а в дома й започват да се организират готварски курсове.

Сега Мими Торисон живее със семейството си в Торино и през септември миналата година издаде нова книга - Old World Italian, посветена на италианските гастрономични традиции. Тя признава, че с разцвета на социалните медии вече много по-лесно достига до многобройните си почитатели. В Инстаграм например я следват близо 400 000 души.

В един от последните си постове тя обръща внимание на един друг аспект от доброто преживяване в дома, особено по време на локдаун – отглеждането на цветя. И с гордост показва избора си на саксии и кашпи за засаждането им.

„Днес в Торино е слънчево и топло, календарът все още може да казва, че е зима, но времето не е съгласно. Нито настроението ми – пише Мими. - Всеки сезон има нещо страхотно, зимата е комфорт, лятото е вълнение, есента е размисъл, но пролетта е надежда. И надеждата е това, от което всички се нуждаем сега. Нищо не дава надежда и оптимизъм така, както растящите неща, растенията, от които се нуждаем в живота си, за да оцелеем. Буквално.

Винаги обичам периода, когато растенията излизат от съня си, жасминовите храсти се устремяват към небето, камелиите са на път да разпукнат цвят и докато мимозите, които са първите признаци на пролетта в селския Медок, не са толкова често срещани в Торино, винаги можете да ги отглеждате в саксия.

Разсадникът е символично и носещо радост място и дори днес, въпреки всичко, щастието е навсякъде около нас.“

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР