Печен картоф с трюфелово масло

Диана Шингарова 28 February 2021

Снимка: Диана Шингарова

Когато купите трюфел, от него може да приготвите ароматните кошнички с яйце или впечатляващ омлет.

С оставащия половин трюфел може да направите масло, с което да превърнете още едно семпло ястие в шедьовър.

Необходими продукти за 10-12 порции масло: ½ трюфел (5-6 грама), 250 г размекнато краве масло, щипка морска сол

Нарежете или настържете трюфела много ситно и го размесете с маслото. Използвайте кухненска хартия, за да го оформите като кръгло масло за мазане и поставете в хладилника за няколко часа. Сервирайте с горещи картофи. Най-лесният начин да приготвите горещи печени картофи е да измиете 2 по-големи картофа, да ги надупчите с вилица и да ги печете на 200°С за 60 минути, увити плътно във фолио за печене.

След като извадите картофа от фурната, направете два дълбоки разреза на кръст и го стиснете силно, намажете с маслото.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР