Пармезанови кошнички с бъркани яйца с черен трюфел

Понякога забравяме семплите, но работещи кулинарни идеи, превърнали се в класика. Нека с малко, но качествени продукти превърнем храната в изкуство.

Диана Шингарова 14 February 2021

Снимка: Диана Шингарова

Перфектната рецепта с аромат на трюфели, идеална е дори за романтична вечеря.

Трюфелите си подхождат много с прости съставки като яйца, картофи и паста. Омлет с трюфели звучи чудесно, ето и как да го приготвите.

Необходими продукти за 4 кошнички: 100 г настърган пармезан, 4 яйца, ¼ черен трюфел (около 3 грама), 1 с. л. масло, щипка морска сол.

Загрейте фурната до 180°С. Върху незалепваща тавичка направете 4 рехави кръга от пармезан и печете, докато се разтопи и започне леко да се запича по краищата. Извадете от фурната и докато кръгчетата са леко топли, ги отлепете, за да оформите кошнички. Това най-лесно се прави върху дъната на малки чашки, като поставите всяко кръгче пармезан като шапка и оформите, за да застине.

Междувременно пригответе бъркани яйца от маслото, яйцата и солта. Напълнете всяка кошничка с яйце и поръсете с ароматен настърган трюфел.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР