Майли Сайръс - милиони с характер

Силвия Канин 12 February 2021

Снимка: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Музикалният бизнес живее по правилата на дните, в които живеем и ние. Обликът му все повече прилича на популярните социални мрежи, в които често виждаме липса на всякаква креативност и талант, маскирани обаче като мегауспех. Класациите вече не са привлекателни за най-смислените имена на пазара, защото са подчинени на бързата слава. Дори най-престижните музикални награди „Грами“ са обвинявани, че пропускат истинската музика, за да дадат път на лайковете.

В тотален разрез с тенденциите и без дори минимално желание за масово одобрение Майли Сайръс издаде седмия си студиен проект Plastic Hearts с 12 парчета, сред които и колаборации с Били Айдъл, Джоан Джет и Дуа Липа. Точно имената на Били Айдъл и Джоан Джет и фактът, че обложката на Plastic Hearts е дело на популярния рокендрол фотограф Mick Rock, снимал легенди като Дейвид Боуи, Лу Рийд, Иги Поп и Деби Хари, говорят за посоката, в която се развива музиката на Майли. Plastic Hearts излиза у нас от Sony Music и Вирджиния Рекърдс, с медийната подкрепа на The Voice Radio, радио Витоша и списания EVA и GRAZIA.

Съдбовна надежда

Може би малко хора знаят, че името, което родителите й дават, е Дестини Хоуп. Баща й, кънтри певецът Били Рей Сайръс, и майка й Тиш вярват, че с него закодират в пътя на дъщеря си големи успехи. Винаги усмихнатото момиченце си печели прякора Смайли, откъдето по-късно идва и името Майли, официално вписано в документите й през 2008-а.

Майли започва да живее пред камерите от 11-годишна, когато влиза в ролята на Хана Монтана в едноименния мегахит на Disney Channel. Според The New York Post за един епизод на тийн сериала Сайръс получава 15 хиляди долара. Успехът от Disney е стълбичката, на която Майли се качва при пускането на първия си албум Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus – от него печели 10 милиона долара. Тя обаче не засяда в образа на Дисни принцесата, а иска да покаже, че е пораснала. Прави го скандално с албума Bangerz, чиито продажби стигат 4 ми-лиона долара, а приходите от едноименното турне са 64 милиона. Мнозина са се опитвали да изчислят богатството на наелектризиращата изпълнителка на Midnight Sky, сред тях са и Yahooo Enterteinment, които твърдят, че то варира около колосалните 160–240 милиона.

Скандална и сърцата

Красавицата с глас, който не може да се сбърка, не се притеснява да се показва гола, да пуши трева, да говори за наркотиците и алкохола в живота си. „Нямам проблем с алкохола, а с решенията, които взимам, когато съм пила“, казва Майли пред Apple Music. Всяка вечер преди лягане тя се сбогува със себе си, защото знае, че утре ще се събуди като нов човек. Единственото сигурно при нея е, че е сред най-изявените филантропи. Каузите, които прегръща, са свързани с бездомните животни и борбата със СПИН. През 2014-а основава организацията Happy Hippie Foundation за борба срещу несправедливостите, с които се сблъскват младите бездомници, ЛГБТ общността и другите уязвими групи в американското общество. Само тази година Майли е дарила 10 милиона от рекламната си сделка с козметичния гигант M.A.C за борбата с Ковид-19.

Пари в кръвта

Майли попада в списъка на деца на популярни личности, които са по-богати от родителите си. С около 20 милиона в банковата си сметка, Били Рей Сайръс миналата година се превърна от „кънтри певеца баща на Майли Сайръс“ в истински хит благодарение на колаборацията си с Lil Nas X в парчето Old Town Road от неособено популярния жанр кънтри рап. С инструментал, купен за 30 долара от интернет, парчето има над 580 милиона гледания в Ютюб. The Rolling Stone пише, че Old Town Road носи приходи от 8,7 милиона и изстрелва Били Рей Сайръс на върховете на класациите с най-кратката песен, станала номер 1 от 1965 г. насам – 2,37 минути. Трябва да споменем, че движеща сила в кариерата на Били Рей е неповторимата Доли Партън, която всъщност е кръстница на Майли. Бихме препоръчали, след като си пуснете Plastic Hearts (ще се хареса особено на феновете на The Cranberries и Blondie), да изслушате и подкастa Dolly Parton’s America, който американското издание на Forbes обяви за най-добрия подкаст на миналата година.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР