Dior в страната на чудесата

Там, където киното и модата се срещат...

Александрина Петрова 26 January 2021

Въображението отвява Мария Грация Кюри във всевъзможни посоки и винаги е интересно да наблюдаваме резултатите. Креативният директор на модния гигант Dior обаче никога не показва просто дрехи. Творчеството й всеки път носи важни послания, адресира проблеми, или пък се опитва да ни откъсне от тях.

Сега Кюри и екипът й решиха да вдъхнат нов живот на висшата мода, използвайки магията на кинематографията. Пролетно-лятната haute couture колекция на марката е вдъхновена от езотериката на Средновековието, и по-точно от картите Таро.

Водена от символния свят на арканите („аркан“ от латински означава „тайнство“), Мария Грация ни кани да тръгнем с нея на мистично приключение.

Преди векове хората са се обръщали към тайнствата в моменти на катаклизъм, когато светът е разтърсен и човечеството трябва да „преговаря със съдбата си“. В подобни времена се намираме и сега според Кюри.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Така се ражда новата героиня на Dior, чиято история прилича на тази на Алиса в страната на чудесата:

„Тя е младо момиче, което търси своята идентичност, лутайки се из лабиринтите на замък. Там нашият протагонист се сблъсква лице в лице с образите картите Таро. Всяка от тях е момент, предизвикателство, стъпка напред към това героинята ни да стигне до своята цел“, обяснява италианският режисьор Матео Гароне, заснел краткия филм на Dior:

 „Сливането на киното с модата – това е перфектният брак! Мария Грация създаде дизайните си с идеята за тази история, а аз бях свободен да я разкажа от перспективата на киното“, продължава той.

А самата Мария Грация Кюри заяви, че имаме нужда от малко магия в живота си точно сега: „Изминалата година ни промени коренно, убедена съм това. А когато се намираш в труден момент, е хубаво да можеш да вярваш в чудеса, да си убеден в това, че може всичко да се промени за добро“.

Гмурнете се и вие в магическия свят на Dior в галерията ни. Кадрите са дело на българската фотографка Елина Кешишева.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР