По кецове на корица на Vogue? Може, ако си Камала Харис

Корицата обаче не бе посрещната добре от симпатизантите на първата жена вицепрезидент на САЩ

eva.bg 12 January 2021

Февруарската корица на списание Vogue успя да предизвика голям интерес не само, защото на него е Камала Харис - първата жена вицепрезидент на САЩ, първата цветнокожа и първата с азиатски корени на този пост.

В онлайн пространството бяха разпространени две корици, като на едната тя е в доста ежедневен за поста си стил – с джинси, сако и кецове. На другата е по политически коректна – в строг светлосин костюм в кадър до кръста. Принт изданието обаче ще се разпространява само с корицата, на която тя е с кецове. Докато по-официалният кадър щял да се използва за дигиталните копия.

Екипът на списанието предизвика голяма полемика с фотосесията, защото и двата кадъра според коментиращите не са особено адекватни за статута на Камала и успеха, който има на президентските избори.

„Трябваше да покажат по-голямо уважение към Камала Харис, а не да я пускат по джинси и кецове на корицата. Това ли заслужава тя!“, е тезата, зад която застават част от хората. Истината е, че тя често е залагала на този тип облекло по време на кандидатпрезидентската кампания. Друг е въпросът, дали така трябва да изглежда и на корицата на модната библия.

Друга част от недоволните от фотосесията пък смятат, че имайки предвид историческия успех, който е постигнала тя с избора на поста вицепрезидент, е трябвало фотосесията да бъде по-бляскава, оригинална и впечатляваща. В това отношение кецовете донякъде се приемат дори добре, защото има провокация в стайлинга. Докато класическата визия със синия костюм е смятана за доста скучна.

Не знаем какви са били уговорките с Камала Харис и журналистите относно фотосесията, но в крайна сметка и от нейния екип изразиха недоволство заради избора на корица. Оказва се, че Камала и екипът й останали с впечатление, че няма да се пуска на корица кадърът с кецовете, а по-официалният. Съответно били доста изненадани от решението на Vogue да го сторят.

Независимо коя от двете корици харесвате вие, факт е, че Камала Харис напълно заслужава да се намира там.

Тя е родена в Оукланд в имигрантско семейство. Майка й Шаямала Гопалан е дъщеря на индийски дипломат, занимава се с изследвания на рака на гърдата. Баща й Доналд Харис, роден в Ямайка, е професор по икономика.

Родителите й се разделят, когато е на седем години, като майка й поема грижите за нея и по-малката й сестра Мая. Трите са изключително близки, дори си имат семеен прякор – Шаямала и момичетата. Именно майката е вдъхновението на Камала за успешна кариера в правото, а сега и в политиката, показвайки, че няма невъзможни неща. „Може да си първата в много неща, но се постарай да не си последната“ – това са думи на Шаямала, които Камала цитира в една от речите си.

Още любопитни факти за нея може да прочетете в новия брой на EVA, който в момента е на пазара.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР