Меган Маркъл и принц Хари напускат социалните мрежи завинаги

eva.bg 12 January 2021

Снимка: Getty Images

Според британския вестник The Sunday Times принц Хари и Меган Маркъл скоро няма да могат да бъдат открити по никакъв начин в социалните мрежи.

Кралската двойка се отказва напълно от всички платформи като Инстаграм, Туитър и Фейсбук, защото твърде дълго те дават шанс на недоброжелателите им да пишат негативни коментари.

Според приближени до Меган и Хари, двамата нямат намерения да се възползват от милионите си последователи в Инстаграм дори за проектите на новата си фондация Archwell. Тъй като те се отказаха от кралските си задължения и привилегии, много хора очакваха от тях да си направят лични профили, вместо да използват старите, които се основават на титлите им. Но според източниците това е малко вероятно.

Причината за всичко това е, че херцозите на Съсекс са се уморили от онлайн омразата в социалните мрежи. Негативните коментари спрямо Меган започнаха почти веднага след брака й с принц Хари. Както припомнят от ТАСС, дори Бъкингамският дворец в един момент бе принуден да предупреди, че ако заплахите срещу Маркъл продължат, това може да доведе до разследване.

През октомври 2020 г. Меган се включи в подкаста Teenager Therapy по случай Световния ден на психичното здраве. Там тя коментира проблема за тормоза в социалните мрежи:

„Уведомиха ме, че статистиките показват, че през 2019 г. аз съм най-обижданият човек в целия свят – не просто в категория „жени“, а изобщо. По това време цели осем месеца дори не бях толкова видима за публичното око, защото бях заета с майчинството. Но това не попречи на хората да ме мачкат. Непоносимо е. Толкова е ужасно, че едва ли някой, който не го е изпитал на гърба си, знае какво е. Няма значение дали сте на 15, или на 25 – ако някой говори неверни неща за вас, това е смазващо за емоционалното и менталното ви състояние“, каза тогава Меган.

Това е поредният фактор, с който Меган Маркъл и принц Хари ще се разграничат като кралска двойка от принц Уилям и Кейт Мидълтън, а те неминуемо биват сравнявани непрекъснато.

Уилям и Кейт използват платформите си в социалните мрежи, за да дават гласност на благотворителните си проекти. Меган и Хари също имат големи планове за благотворителната си фондация Archwell, но предстои да видим как ще стигат до хората бързо и лесно, след като напускат мрежата окончателно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР