Историята на Лагерфелд през очите на бодигарда му

eva.bg 07 January 2021

Снимка: Getty Images

Себастиен Жондо, бодигардът и личен асистент на Карл Лагерфелд, издава книгата „Ça va, cher Karl?“ („Как си, скъпи Карл?“), в която разкрива какъв е бил легендарният дизайнер в личния си живот, далеч от светлината на прожекторите.

Себастиен бе като дясна ръка на кайзер Карл близо 20 години, запознавайки се с него, когато е едва на 15. Тогава малкият Жондо помага на Карл за разтоварването на мебели, тъй като работи в компания, чийто частен клиент е именно Карл. През 1998 г. Жондо започва да работи за Лагерфелд като негов бодигард. Но Карл вижда повече потенциал в него и прекратява кариерата му на бодигард през 2013 г. Карл неведнъж го е изкарвал на подиума на Chanel, като го е включвал и в кампаниите си за мъжко облекло.

През 2018 г. Себастиен създаде първата си мъжка колекция за бранда Karl Lagerfeld, за която Лагерфелд му помага да събере свой екип, с който да реализира идеите си. Миналата година той представи и пролетно-лятна мъжка колекция от Karl Lagerfeld в графика на Pitti Uomo, ставайки лице на бранда на Карл. „Няма по-подходящ човек от него за целта. Себастиен винаги е бил един от най-важните хора от екипа на Карл. Той прекарваше почти всеки ден с него. Жондо има усет за стила на маестрото и би могъл да го представи по-добре от всеки друг“, каза тогава изпълнителният директор на бранда Karl Lagerfeld, Пиер Паоло Риги.

Затова не се и съмняваме, че Себастиен може да интересни неща за Карл, които няма откъде да бъдат известни на хората. Книгата ще бъде пусната в продажба в края на януари. За да бъде реализирана, на Жондо помага френската журналисткаВиржини Музат. Тя определя четивото като „история за борба, любов, възхищение и устойчивост“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР