Продължаваме!

Коледен wish list

Ирина Иванова 23 December 2020

Във филма „Контакт“ на Робърт Земекис има един много вълнуващ момент, когато Джоди Фостър е в космическата капсула и всеки момент трябва да полети към неизвестното. Турбуленцията става все по-силна, почти невъзможна за понасяне, но тя въпреки това крещи: „Продължавам!“. Винаги е било така – ако искаш да видиш новите светове, трябва да си добре подготвен, да стиснеш зъби, да преодолееш дори невъзможните турбуленции и да не се страхуваш. Така че: Щастливи и светли празници! Продължаваме с полетите, нали?

събудете ме рано на Коледа!
Изящната порцеланова камбанка на Villeroy&Boch ще украси коледното ни дърво, за да ми напомня за онези сладки години, когато сутринта на Коледа събуждах моето малко (тогава) момиче и докато й помагах да се облече, й тананиках: „Зън-зън-зън, ставай ти от сън! Зън-зън-зън, Коледа е вън!“

светлина, пламъче светлина
За всяка Коледа купувам поне една нова свещ за дома си – закон! Често – и много повече, защото не мога да избера само една от всички, особено с коледните аромати – портокал, ванилия, пунш, канела, борова смола, да полудее човек! Вече си избрах първата свещ – H&M Home. Драсваш клечка кибрит и… празникът е тук.

малка черна и коктейлна
Преди известно (доста) време най-нагло и безперспективно нахълтах в бутик на Вивиън Уестууд в Лондон, където прекарах 20 минути, чудейки се как точно се облича едно налудно творение на британската лейди (не че имах пари дори за единия му ръкав, или може би беше крачол). Консултантът пък ми разказа, че в друг бутик се наложило да питат самата Вивиън кое откъде минава и в каква посока заминава – никой не могъл да проследи мисълта й. Оттогава симетричните дрехи ми се струват някак твърде … предвидими. Затова си поръчах от Fashion days тази малка черна рокля на Alina Cernatescu. Хем си е съвсем класическа, хем – ами виждате, без един ръкав е и никой не ти обяснява защо. Това ми харесва.

време за истории край огъня
Чайникът на печката свири ли, свири – досущ като малък парен локомотив, огънят гори радостно (дай боже, защото тези камини хич не са лесни за палене!), ти си седнал в люлеещия се стол (купен специално, за да участва в тази уютна картинка) и много ти се иска да се потопиш в някоя интересна история, но ако може – с притворени очи и без да си разваляш готиния полумрак… Да имаше едно щурче да ти разкаже нещо на ухото! Щурче няма, но има Storytel. Аудиокнигите са модерният вариант на великите плочи с приказки, които всяко дете на 80-те познава добре. Ваучер за Storytel абонамент е наистина жестока идея за подарък.

изработено с ръце, подарено от сърце
Те правят прекрасни бижута и коледни играчки, майсторят съвсем истински чанти от текстил, кутии за неща или пък забавни кукли, рисуват картини, приготвят вълшебни сладкиши, плетат шапки, шалове и пуловери и още, и още… Заповядайте във Фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. Там ще се запознаете с невероятни жени, които освен че отглеждат децата си с огромна любов, намират време, сили и страст, за да създават истински приказки с ръцете си. Избрах си рошаво гномче с нахлупена до носа шапка – моето вътрешно „аз“ по време на пандемията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР