Има значение къде пазарувате!

eva.bg 17 December 2020

Не се замисляме често над това, но нашият избор – от това откъде днес ще закупим зеленчуците за салатата си, до това от кое кафене ще си вземем сутрешна топла напитка – има значение. И то голямо! Настоящите трудни времена избистрят този факт все повече.

Предизвикателствата, пред които е изправен малкият бизнес, го карат да действа много по-предприемчиво, за да може да устои на тях. Но всеки ден ние оценяваме все повече предимствата на услугите на малкото магазинче до дома ни, на фризьорския салон или фитнес, който притежават наши познати, които живеят в близост, защото на тези места получаваме специално внимание, отношение и грижа, които е трудно да срещнем другаде.

Сега повече от всякога трябва да бъдем сплотена общност и да си помагаме взаимно. Трябва да подкрепим малкия бизнес не просто заради особената ситуация, а защото той ни дава именно това, от което имаме нужда. Той е създаден за хората от квартала, които се познават, и често този бизнес задоволява онези потребности, които са изпитани от първа ръка. Какво по-хубаво от това съседът ви да отвори фитнес или пък магазин за зеленчуци, защото се е сблъскал с неудобството на далечните от квартала обекти?

Какво можем да направим, за да подкрепим малкия бизнес?

В България имаме възможност да се възползваме от чудесни инициативи, разработили стратегии за подкрепа на малките търговци. „Има значение къде пазаруваш“ на Visa е една от тях.

Чрез комуникационните си канали Visa провокира повече хора да оценят положителното влияние на малкия бизнес и да се възползват от услугите му. Тази полезна инициатива стартира в Обединеното кралство, където притежателите на карти Visa все повече искат да плащат по-бързо и по-лесно в голям брой магазини. Компанията вижда златна възможност в това да предприеме важни действия, защото малкият бизнес често е изправен пред трудности в тези отношения.

Така се ражда идеята за подкрепа на магазините по главните улици, т.нар. „high streets“. В светлината на настоящата икономическа несигурност тази инициатива разширява контекста си.

Повече възможности за района, в който живеем

Малкият бизнес отваря врати за демонстриране на знания и умения именно тогава, когато има конкретна нужда от тях. Те дават шанс за подобряване на живота и удобствата в конкретна локация.

Знаете ли, че според Доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (Enhancing the Contributions of SMEs in a Global and Digitalised Economy, 2017) в България около 40% от всички работещи са ангажирани в предприятия с до 20 служители? Това поставя страната ни пред държави като Обединеното кралство и Швеция.

Макар и магазините от големите световни вериги да улесняват ежедневието ни с достъпност, тъй като работата им с повече клиенти им позволява да предлагат и по-ниски цени, служителите в малките магазини винаги ще могат да ви отделят повече време, за да ви посъветват, да вложат повече от необходимото старание – защото ги е грижа за общността, в която се намират. Затова Visa предлага своята комуникация в полза на малкия бизнес в този тежък момент, в който всяка подкрепа е особено нужна.

Колкото по-голямо е разнообразието от услуги и стоки, толкова по-цветно и изобилно ще става мястото, в което живеете.

Знайте колко е висока стойността на вашия избор с всяка една покупка. Има значение къде пазарувате! Правете го мъдро.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР