Принц Уилям подкрепя разследването на скандалното интервю на принцеса Даяна от 1995 г.

eva.bg 19 November 2020

Снимка: Getty Images

Наскоро стана ясно, че се стартира разследване около най-коментираното интервю, което принцеса Даяна дава през 1995 г. в предаването на BBC „Panorama“.

Там Лейди Ди признава шокиращи неща пред телевизионния водещ Мартин Башир, като това, че в брака им с Чарлз участват „трима души, а не двама“, с подробности около изневерите на принца с Камила Паркър Боулс. Заради това интервюто често е наричано „отмъщението на принцесата“, но дали Даяна сама на драго сърце е решила, че е време да разкаже за всичко това, или е била принудена? Разследването трябва да открие именно това.

Има сериозни съмнения, че Башир е използвал непочтени методи, за да накара принцесата на Уелс да говори по тези теми. Инициаторът на разследването е братът на Даяна, Ърл Спенсър, който твърди, че журналистът е фалшифицирал документи с невярна информация, което е склонило принцесата да развърже езика си.

Според твърденията на Ърл върху сестра му е оказан натиск, когато е била най-уязвима, с твърдения като това, че има заговор срещу нея и приятелите й отдавна са я предали, а MI6 (Секретната разузнавателна служба във Великобритания) вече подготвя план срещу Лейди Ди, която отдавна така или иначе е считана за заплаха в кралското семейство, тъй като не се води от строгия протокол.

Също така се смята, че Башир е твърдял пред принцесата, че принц Чарлз има афера и с бавачката на Уилям и Хари.

Когато скандалното интервю се излъчва, епизодът на програмата бързо става най-популярният и с най-висок рейтинг, бивайки гледан от над 23 милиона зрители. По това време принц Уилям е тийнейджър и добре помни обществените вълнения след тези разкрития. По-късно това интервю изиграва и основна роля в развода на Даяна и Чарлз.

Опасенията за методите на Мартин Башир са сериозно обвинение, затова Уилям реши да се намеси в разследването, за да е сигурен, че то върви в правилната поска и не се потулва нищо. Той е решен да запази репутацията на своята майка и не иска никой да злоупотребява с чувствителната тема. Уилям също така иска да разбере дали висшите служители на BBC не са били наясно с целия план на това интервю. Последно принцът сподели, че „разследването засега върви в правилната посока“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР