Спортът е живот. Останете активни!

Кампанията #BackToSport на Nike застава именно зад това мото.

19 November 2020

Пандемията преобърна живота и ценностите ни тотално. Ситуацията ни научи за пореден път, че няма по-важно от здравето. Това е и причината процентът на хората, които се отдават на спорта, за да подобрят тонуса, формата и здравословното си състояние, да се е увеличил значително.

Екстремните времена, в които се намираме, ни налагат да сме по-гъвкави и адаптивни - нещо основно и в спорта. Истината е, че независимо от постоянното обновяване на мерките, винаги имаме възможност да тренираме, ако го желаем, просто сменяйки терена. Не трябва да правим компромиси със здравосовния си начин на живот и физическа активност. Има ли желание, има и начин!

Кампанията #BackToSport на Nike застава именно зад това мото. Тя цели да вдъхнови хората да спортуват, независимо пред какви условия са изправени. Всяко едно предизвикателство може само да бъде мотивация за активните хора. Позитивната нагласа към света и живота са по-необходими от всякога, а няма по-пряк път към тях от спорта. Когато се движим, сме по-енергични, свежи, подобряваме самочувствието и увереността си, както и здравето си.

Интернет пространството скъсява дистанцията ни със спортисти и инфлуенсъри, които също застават зад спорта като начин на живот и споделят своя опит и полезни съвети, с които поддържат форма всеки ден. Така лесно и бързо всеки може да се отдаде на ежедневни тренировки, демонстрирани от такива свежи, активни личности. Днес ви срещаме с няколко вдъхновяващи лица, които са открехнали света на спорта за много хора.

Красивата и винаги усмихната Карин Околие е родна лекоатлетка, състезаваща се на спринта на 60, 100 и 200 метра. Заразителната й лъчезарност и смях ще ви накарат веднага да я последвате в социалните мрежи.

Карин редовно се отдава на тренировки, медитира (нещо много полезно в настоящия момент, което си струва да опитате), обича да пише и го прави често в своя блог. Основни теми там са именно спортът и леката атлетика.

„Времената са странни, всички се чувстваме сами, разделени. Спортът е  състезание, но аз мисля, че сега е моментът да бъдем единни повече от всякога. Аз съм спринтьор, тренирам с месеци, само за да избягам 100 или 200 м, месец след месец, фитнес, писта студени душове, болка, гняв.

Чувствам как енергията в мен расте, всеки мускул, всяка клетка, за да може когато чуя стартовия изстрел да се изстрелям и да направя всичко така, че да си струва. Да стиснем зъби, да бъдем подготвени, да бъдем в пълна готовност да надхвърлим себе си и когато светът оздравее, нищо не може да ни спре“, казва Карин.

Ванко Георгиев е другият атлет, който си струва да следвате.

Той е треньор, фитнес инструктор, както и основател на уникалната методика Pump & Run, комбинираща силови упражнения с лека атлетика. Има много какво да научим от него. Той се занимава повече от една година с нестандартни тренировки, които поддържат целогодишно спортната форма, доброто кръвоснабдяване и жизненост. Методите, които Ванко прилага, имат за цел да помогнат на хората да се чувстват и да изглеждат добре, но без да изпадат в крайности.

Той е открил позитивите на спорта от ранна детска възраст, а сега иска да ги сподели с останалите. „Спортът ми даде повече от визия и самочувствие. Той ми даде здраве и развитие. Аз казвам така: където и да е, когато и да е, както и да е – тренирайте! Адаптацията в тези тежки времена на изпитания е движещият механизъм, който ни кара да вървим напред. Сигурен съм, че всеки от нас, който тренира, ще живее в пъти по-добре в своя храм – тялото.“

За да започнете да живеете здравословно, да спортувате и да се храните балансирано, ви трябва сериозна мотивация. Тя е само на клик разстояние и можете да я получите в Инстаграм профила Tsveti Fit. Цвети е усмихнато момиче със страхотна фигура, което вярва в безпрецедентните ползи на спорта.

Тя започва да тренира и да се храни здравословно, когато е на 25. Оттогава Цвети споделя в социалните мрежи своя път към физическата си трансформация. Резултатите са наистина впечатляващи!

„Когато бях малка, бях несигурна, срамежлива, не се чувствах добре в тялото си. Затова започнах да тренирам. Аз винаги съм казвала - не гледай другите, направи го заради себе си. Но днес ние сме в това заедно и всичко, което правим, влияе на всеки един от нас. Затова бъдете силни, дисциплинирани и позитивни… Ще го направим, защото нищо не може да ни спре!“

До голяма степен здравето ни е в наши ръце. Направете първата стъпка към по-добър живот още днес, дори и да можете да отделите само 10 минути за бърза тренировка. Струва си! #BackToSport #NothingCanStopUs

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР