Косата има нужда от специална грижа

18 November 2020

Животът в динамичния град е вълнуващ, но силното замърсяване оказва пагубно влияние върху косата и кожата. Фини прахови частици, изгорели газове, тютюнев дим и куп други фактори са отдавна признати като сериозна заплаха. Косата като че ли често остава на заден план, защото трудно откриваме подходящата козметика, която се бори с всички външни фактори.

Замърсяването атакува и уврежда космените фибри и скалпа ежедневно. Замърсяването е една от честите причини за натрупване на свободни радикали и оксидативен стрес. Видимите щети от оксидативния стрес са често срещани – бързо омазняване, неприятен аромат, безжизнен вид на косата. Но и тези, които остават скрити, не са за подценяване – скалпът старее преждевремено, появява се косопад и побеляване.

Не можете да сбъркате, когато се обрънете към природата за помощ. В продължение на повече 50 години в Южна Франция етноботаниците откриват благодатта на растения като синята метличина, овес и лен. Със съзнанието, че зад всяка болка стои билка, се ражда марката KLORANE, която продължава да изследва и опазва даровете на природата в полза на човека.

В нова екосъобразна грижа за коса Лаборатории KLORANE добавят вълшебна активна съставка. Съвместни изследванията с Школата по опазване на околната среда към университета „Цинуха“ в Китай доказват детоксикиращата сила на Водната мента. Растението има способността да пречиства замърсената и застояла вода.

Водната мента инхибрира развитието на цианобактерии, токсични водорасли, затова тя е известна като „балсама на реките“. Екстрактът от ОРГАНИЧНА Водна мента има детоксикиращ ефект върху скалпа. Растението се отглежда  в сърцето на Тарн чрез принципите на органично земеделие. За извличането на ектракта се използва Зелена химия, която не вреди на природата и значително намалява въглеродния отпечатък на продукта.

Мощният антиоксидант пречиства косата от всички замърсители и й дава нов живот. 100% натурален екстракт от ОРГАНИЧНА водна мента детоксикира скалпа в дълбочина.

Екосъобразната грижа за коса на Лаборатории KLORANE с екстракт от ОРГАНИЧНА Водна мента включва детоксикиращ шампоан, защитен балсам, почистващ спрей и сух шампоан, за забързаните момичета. Шампоанът има нежна, биоразградима формула, която премахва замърсяващите частици, без да уврежда косата.

Балсамът е задължителната втора стъпка от грижата за косата, тъй като създава щит и предотвратява наслояването на замърсявания върху космените фибри. Спреят, също с висока концентрация на водна мента, неутрализира неприятните миризми, като цигарен дим, които косата абсорбира през целия ден. Той е и чудесен помощник в овладяването на непокорната коса. Сухият шампоан е същински спасител в ежедневието, след спорт, когато шапката е сплескала косата ни, или за допълнителна свежест. Ултра абсорбиращите прозрачни пудри в него са подходящи за всеки тип коса и не оставят прахообразни следи, независимо от цвета на косата.

Оставете се в ръцете на природата!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР