600 часа работа: Как в „Короната“ пресъздадоха роклята на принцеса Даяна

eva.bg 13 November 2020

Снимка: IMDB

Сериалът „Короната“, разказващ за британската кралска фамилия, е един от най-гледаните сериали на Netflix.

На 15 октомври излиза дългоочакваният четвърти сезон, в който любимата на милиони принцеса Даяна най-сетне се появява. Лейди Ди е изиграна от актрисата Ема Корин.

И тъй като до момента шоуто се старае да пресъздава всичко с мащаба на реалните събития, не можеше да бъде пренебрегната прочутата сватбена рокля на Даяна Спенсър, с която се врича във вярност на принц Чарлз.

Продукцията успя да създаде точно копие на роклята. Как го направиха? С 600 часа ръчна работа за изготвянето на 100 метра дантела от същия производител, както и експертна консултация от дизайнера на роклята – Дейвид Емануел.

Емануел бива нает в продукцията, за да може да покаже как правилно да се изработи легендарният тоалет, който той прави през 1981 г. – повратна точка в кариерата му.

„Да видиш копието на тази рокля е като да се изправиш лице в лице с призрак. Толкова много спомени изплуваха. Казах им всеки детайл, който бе нужен, за да се възпроизведе тоалетът, като това да сложат много блясък във воала, кой е подходящият нюанс на бялото, на който трябва да се спрат, както и за мрежата в ръкавите, за да бъдат така обемни“, сподели дизайнерът.

Ема Корин също разказа малко за цялото изживяване: „Когато се появих в роклята, с която щях да изиграя сватбения ден на принцеса Даяна, целият екип затаи дъх. Тази рокля олицетворява повече, отколкото съм предполагала“, каза тя.

10 седмици, 12 часа и един ден – на толкова се равняват всичките 600 часа работа за изготвяне на копието на роклята. Трима майстори са работили конкретно върху сватбения тоалет, но много други работят и за пресъздаването на останалите стайлинги на Лейди Ди, които в сериала са около 50 на брой. Много работа, но разбирате, че си заслужава, когато гледате сериала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР