Барби & Кен, известни още като Блейк Лайвли и Раян Рейнолдс

„Имам истинско американско семейство. Винаги съм си представял, че някога това ще се случи, и то наистина се случи. Всяко идиотско Hallmark клише се оказа истина“, коментира с типичното си чувство за хумор семейния живот Раян Рейнолдс

Невена Дякова 20 November 2020

Снимка: getty images/guliver

Back to the blonds, категорични са медиите, когато година след раздялата си с Аланис Морисет Раян Рейнолдс поставя годежен пръстен върху ръката на секссимвола Скарлет Йохансон и прави актрисата своя съпруга. Може би този път не вижда смисъл да чака или иска да заличи белезите от болезнената раздяла с канадската певица. Да, вярно е, че двамата „остават приятели“, както обичайно описват края на отношенията официалните пиари на известните, но след финала Аланис издава един много тъжен албум, в който дори има посветена на актьора песен.

Уви, любовната му песен със Скарлет не се задържа на върха на класациите по-дълго. Може би, макар и съпруга, Йохансон е просто transitional girl (термин от „Сексът и градът“, който поясняваше прехода между връзките). Или Раян има нужда от една не толкова огнена, а по-семейно ориентирана, искаща много деца и по нищо не превъзхождаща го във филмовите си проекти жена.

Блейк Лайвли е с единайсет години по-млада от него и звезда от тийн сериала „Клюкарката“, но отговаря на профила. Жалко, че при първата им среща и двамата са все още обвързани. Събират ги снимките на „Зеленият фенер“ (2011), в който са им поверени главните роли. Харесват се, но „като хора“, поне така твърдят на онзи етап, и бързо стават приятели. Дори когато прекратяват връзките си, решават, че всеки трябва да помогне на другия да открие перфектната половинка. Защото така правят приятелите, нали? Искрата обаче е запалена и това си личи при първата им среща, всъщност първа двойна среща, на която всеки от тях е с друга половинка.

„Беше много странно, защото между нас очевидно прехвърчаха искри“, спомня си Раян, въпреки че Блейк има съвсем различна перспектива към онази вечер. „При мен нямаше фойерверки, определено. Познавахме се от известно време и всеки бе успял да разбере по нещо за другия. Често сме се питали: Кой би бил добър за теб?, или: Господи, познаваш ли някой свестен?“. Трябва им обаче още година и половина, за да осъзнаят, че няма защо да си помагат в търсенето на партньор. По-лесно и по-искрено към тях самите е да бъдат заедно. Разбира се, всеки има различна теория за времето и мястото, на което се е случил този любовен click. За Раян е малък ресторант в Трайбека, Ню Йорк, където я кани на късна вечеря и където за първи път танцуват в приглушеното откъм светлина, почти празно заведение. За Блейк е едноименно място от същата верига в Бостън. И му го припомня в забавен статус по повод рождения му ден.

Интернет закачките всъщност са част от тяхната семейна история, много повече, отколкото публичните романтични признания. Чувството за хумор на Раян е пословично и той не се страхува да говори хапливо, леко цинично и да се шегува с половинката си. Тя обаче далеч не се притеснява да му отговаря в същия стил, когато е публикувал най-ужасните й снимки в профила си например. Приятелите си прощават. А те са такива до днес. „Това, което ценя най-много във връзката ни, е, че той е преди всичко мой приятел. Не просто в миналото, а сега – в ежедневния живот, преди съпруг и любим, Раян е приятел. Мисля, че това е тайната на нашето щастие. Не мога да съм сигурна, че това е тайната на щастието за всеки, но със сигурност е ключът към моето лично“, казва актрисата.
Двамата може и да са много смели по отношение на шегите в социалните мрежи, но през годините успяват да съхранят истински здравословна дистанция между личния си живот, този на децата си – вече три на брой, и публиката. Не защото не искат да споделят с феновете си, а защото за разлика от тях дъщерите им не са избрали сами публичността. Раян и Блейк искат да им дадат шанса за нормално детство и това поражда основното работно правило на двойката – никой не снима филм, когато другият е ангажиран с проект. И това още преди да станат родители, защото просто не желаят да прекарват разделени повече от ден.

Актьорите са заедно от края на 2011-а, през лятото на която Блейк е половинка на един от най-заклетите ергени в Холивуд – Лео ди Каприо, който й подарява хибридния модел автомобил Toyota Prius (нали все пак е екоактивист!). В онази година съдбата обаче е много по-щедра към Лайвли. След късната вечеря в Бостън или Трайбека, след танца, в който Раян – както сам се изразява – „преминава границата“, двамата се озовават в апартамента на актрисата. „Няма особен смисъл да навлизам в детайли какво се случи по-късно“, споделя Рейнолдс, но година по-късно то води до една пазена в дълбока тайна сватба в Южна Каролина, от която до днес никой не е виждал фотографии. Освен тези от кулинарния блог на Марта Стюарт, която отразява менюто на събитието. Марта е лична приятелка на двойката, тяхна съседка и по всяка вероятност отговорна за организацията на тържеството. Не поради дискретността обаче, то провокира негативни реакции у феновете на холивудската двойка. И не защото никой не е видял обгорената от фойерверки рокля на Блейк, а защото се осъществява в някога разчитаща на робски труд плантация. Днес и Лайвли, и Рейнолдс съжаляват за избора си на сватбена локация. Далеч обаче не се разкайват, че карат всеки от гостите им да подпише декларация за поверителност по повод събитието и да остави телефона си у дома. Малко са известните от онази вечер детайли, като това, че двойката наема Флорънс Уелч от Florence and the Machine да пее на сватбата и че именно по време на едно от изпълненията Блейк забелязва огромно обгоряло петно върху уникалната си рокля от Marchesa. Тъжно обстоятелство за една булка, която съвсем в синхрон с действителността казва „да“ на екран няколко седмици след собствената си сватба.

„Щастлива съм от факта, че сe омъжих за човек, който има по-добър вкус от моя – коментира Лайвли съпруга си, който избира костюм на Gucci за сватбения ден. – Двамата се вдъхновяваме един от друг в различни аспекти. С проектите ни в киното и телевизията резултатите идват след месеци, но когато с някого градите общ дом, удовлетворението идва много по-бързо. Правим всичко заедно, споделяме различни етапи от живота си и порастваме от опита“, споделя в свои интервюта за Lucky Magazine и американския Vogue актрисата.

Разбира се, не всички техни опити се получават успешно. Блейк е много добра в печивата например и винаги, когато пътува, се записва на кулинарни курсове, за да се потопи в културата на мястото. Да превърне съпруга си в изкусен pastry chef обаче се оказва въпрос с повишена трудност. „Това са коледните курабии на Раян – публикува снимка на сладкарския провал на съпруга си Блейк и допълва: – Но поне е красив мъж!“ Той самият не крие, че би опитал да приготви торта за рождения ден на любимото им куче, но знае, че не захарта, а липсата на умения в кухнята превръщат всяко нещо, до което се докосне, в отрова. Е, на когото не му върви в кулинарията, му върви в любовта, а дори повече в бизнеса. Само преди няколко месеца главата на семейство Рейнолдс, който от години е акционер в американския бранд Aviation Gin, успя да осъществи една от сделките на живота си (може би втората най-успешна след брака с Лайвли!), продавайки компанията на алкохолния гигант Diageo и разделяйки сумата от 650 млн. долара с останалите си партньори. При това без да губи контрол върху маркетинга на бранда и оставяйки негово рекламно лице в следващите десет години.

Сигурни сме, че Блейк не се е омъжила за Раян само заради външния му вид, както се шегуваше преди време водещата Елън Дедженеръс. Същото обаче важи и за Лайвли, която изстреля в щастлива орбита красивото момче от Ванкувър, превръщайки го в „бащата на мечтите си, който някога мислеше, че става само за забавния чичо в семейството“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР