Как да отключим потенциала на децата си преди училище?

12 November 2020

Как да развиваме и обучаваме децата в онлайн среда в предучилищна възраст? Как още преди да тръгнат на училище да отключим и започнем да развиваме потенциала им? Това са ключовите въпроси, които си задават напоследък родителите. Ние открихме и ви представяме такава възможност с най-новия български сайтза образование и развитие в периода на първите 7 - Edutalents.me

Възрастта до навършване на 6 години е ключова за цялостното развитие на децата. Това е периодът, наречен от науката „свръхучене“. Тогава се формира до 95% от капацитета и възможностите на мозъка за познания за света, за емоционална и социална стабилност и за развитие на потенциала.

В помощ на родителите и на педагозите стартира иновативният и изцяло български сайт с образователни видео уроци за деца от 0 до 6 години – Edutalents.me. Видео уроците в него са подготвени от педагози и психолози и са заснети с тяхно участие. Това дава на родителите и децата живо присъствие на екран – специалист, който говори, води ги и напътства. Видеата, в които са заснети и деца заедно с учителите, създават атмосфера на живо присъствие, заради разговорът и игрите, които се получават между тях. А в периодите на изолация на всички ни липсва именно това – общуването с нашите мотиватори в живота.

Първи триместър. Двигателно развитие. Част 1 from Edutalents on Vimeo.

Сайтът е изключително модерен като дизайн и лесен за употреба. Видео уроците са разпределени в три основни възрастови групи – от 0 до 36 месеца, за 3-4 годишни и за 5-6 годишни.

Основен акцент в най-малката възрастова група (0-36 месеца) са видеа от психолог, предназначени за родители на новородени, от типа училище за родители. В тях се проследява двигателното, когнитивно и емоционално развитие на бебетата от момента на тяхното раждане, по периоди – развитие в първи триместър, втори триместър и т.н. Показани са лесни, практични и много полезни упражнения за раздвижване, масаж, стимули за развитие на зрение, слух и емоции.

За възрастта над 2 години пък има подготвени видеа от педагозите за емоциите, такива с логопедични упражнения, както и със сертифициран Монтесори педагог за упражнения по тази доказана методология.

Може да пуснете на децата да гледат или слушат приказка. Книжките, които са избрали от платформата, са на две от най-добрите наши издателства - издателство Рибка с оригинални текстове и илюстрации и на издателство Лист, които запознават най-малките читатели със световни автори и техните оригинални творби - Братя Грим, Вирджиния Улф, Джеймс Джойс и много други.

Сайтът е разработен по подобие на утвърдени и специализирани европейски и световни модели за подобен род онлайн съдържание, но едновременно с това е иновативен за България. Едуталентс е най-новият проект на Образователна група „Светлина“, които повече от 20 години въвеждат иновации в образователната система. Разполагат с верига ясли и детски градини, с основно училище и добре познатата вече гимназия „СофтУни Светлина“ за дигитални умения.

Именно с тази основа те разполагат и с екип специалисти, които да подготвят и запишат видео уроците. Специфично е и това, че образованието в „Светлина“ и във видео уроците е по най-съвременния холистичен модел на обучение. Това означава, че на децата се гледа в тяхното цялостно и хармонично развитие - когнитивно, физическо, емоционално, социално, речево и двигателно.

Затова ще намерите и видео уроци по йога за деца, спортни занимания, т.нар. Mindfulness – внимание и концентрация на ума. Основен акцент са приложните дейности, чрез които се развива фина моторика, заедно с това - обогатяване на речниковия запас, познания за света, математически и научни знания. Също така има уроци по английски език, изцяло на английски или двуезични. Видео уроци по музика, такива за организация и самоорганизация и още много други, които продължават да се записват и добавят в сайта.

Вече има и няколко видеа с добре познатия на децата любимец от света на магията Ненчо Илчев. Специално за „децата на Едуталентстой показва избрани фокуси от своята книга "Забранената книга за фокуси. Тайните на 51 фокуса".

Влезте, разгледайте и прочетете някоя от статиите в сайта, гледайте видео уроци с децата и може да си създадете семеен ритуал за вашите специални моменти с децата. От Едуталентс обещават още интересни видео уроци и изненади за малките съкровища и техните семейства.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР