Моден блиц с Илиана Йонкова

22 November 2020

пуловер Philosophy di Lorenzo Serafini от бутик Trend Box, деним Philosophy di Lorenzo Serafini от бутик Trend Box, маратонки Givenchy от бутик Dress Code, чанта Givenchy от бутик Dress Code

Снимка: EVA

Удобството и елегантността са знакови не само за професионалния, но и за личния почерк на Илиана. Изчистени форми, обединени обеми, минимализъм, иновативност и качество са характеристиките на дизайните, които създава, но и на личния й стил. В гардероба й няма нищо, което не отразява същността й и не помага за комфорта й. Професионалният и личният й образ се сливат до съвършенство – отдадена, принципна и отговорна е и като човек, и като професионалист. Студиото й за интериорен дизайн Iliana Yonkova Studio следва тази линия вече 16 години.

Изненадващо, но ресните този сезон се откроиха като една от често срещаните тенденции както при дрехите, така и при аксесоарите. В случая пуловерът на Philosophy di Lorenzo Serafini е с акцент ресни върху ръкавите, които подчертават издължените пропорции на Илиана. Леко oversize обемът е подходящ за високата й фигура, подчертана допълнително от денима с актуалния за тази есен прав силует.

Една от най-характерните за Илиана комбинации е полата с кубинки. Ако се колебаете какви обувки да си купите този сезон, заложете на кубинки или боти с видимо груби подметки, които ще направят краката ви да изглеждат крехки и малки, а кой би се отказал от това?

С пуловера традиционно отбелязваме началото на есента, а това, което можем да направим по-различно този път, е да го допълним с къси панталони. Разбира се, те са от вълнен плат и са с актуалната напоследък кройка на мъжки панталон. Фигурата на Илиана позволява абсолютно равни обувки под формата на biker ботуши, друга вечна есенна класика.

Любимата дреха на Илиана този сезон идва под формата на тренч-дъждобран. Моделът на Scotch & Soda има достатъчно обем, с който може да се оформи скулптурен силует, завършващ с плисирана пола с миди дължина. На финала каишката на обувките  тип „Мери Джейн“ подчертава фините глезени на дамата и „олекотява“ силуета.

НАКРАТКО

Любим дизайнер/Бранд Zadig & Voltaire, Circus hotel, Scotch & Soda
Аромат Eau rose – Diptyque
Филм „Гепи“ на Гай Ричи
Песен “Cover me” на Depeche mode
Книга „Джонатан Ливингстън Чайката“ на Ричард Бах
Дестинация Мексико
Вреден навик Не слушам, като ми говорят

Твоят личен стил в три думи… елегантен, екстравагантен и задължително удобен.
През есен/зима 2020/2021 ще инвестираш в... проекти, които отдавна съм замислила – бранд към „Илиана Йонкова Студио“ с авторски мебели и предмети, които да използваме в интериорите.
Защото... смятам, че това е следващата стъпка, с която можем да разширим предлаганите от нас услуги.
И с удоволствие ще продължиш да носиш... дънки. Независимо от тенденциите, които се променят постоянно, винаги ще присъстват в гардероба ми.
Всъщност в гардероба ти винаги ще има място за… кожено яке. „Biker jacket“ никога не излиза от мода.
И никога няма да те видим облечена в… каубойски обувки. Намирам ги за голяма недомислица, дори когато са на мода.
Адмирираш жените, които... намират време за себе си, независимо от забързаното ежедневие, в което живеят.
Основните съставки на добрия стил са… Да съумяваш да съчетаваш дрехите спрямо фигурата и възрастта си, да се чувстваш удобно в тях, за да не изглеждаш нелепо, въпреки че си облечен по модния тренд.
А в графата „лош вкус“ би поставила… Не понасям перманентния грим, особено нашумелите сега вежди – микроблейдинг. Намирам ги освен за проява на лош вкус и за изключително грозни. Не разбирам как красиви жени се обезличават с тях.
Луксът за теб е… свободното време. Все по-малко остава. То е от нещата, които не можеш да си купиш.
Как купуваш дрехите си – планирано или по-скоро емоционално… В повечето случаи планирано. Обикновено имам идея какво точно ми се носи или ми липсва и отивам да го потърся. Разбира се, ако ми попадне нещо ексклузивно, веднага ще го грабна.
Най-добрата част от твоята работа е... крайният резултат! Несравнимо е, като видиш завършен проект, по който активно си работил в продължение на дълъг период от време, и въпреки трудностите в процеса осъзнаваш, че е осъществен така, както си го замислил.
Думата, която те описва най-добре в този момент, е... равновесие. Намерих баланса в себе си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР