Моден блиц с Жаклин Цочева

15 November 2020

рокля Marella

Снимка: EVA

Всеки, който познава Жаклин, знае, че името й е синоним на усмивка. С тази усмивка и много хъс тя трупа опит в сферата на комуникациите вече близо 20 години, работила е за bTV, Avon и UNICEF, а в последните две години е директор „Публични комуникации и връзки с обществеността“ в „Кока-Кола ХБК“ за трите дружества на компанията в България. Работата си на комуникатор приема като призвание, което изпълва с много страст и със сърце защитава каузите, в които вярва и от които се води в професионалния си път – равните права и уважението между хората.

За стила си на обличане казва, че е като стила й в работата – усмихнат, достъпен и винаги в целта. Приема модата като спътник на качествата на човек, който допълва характеристиките му, а не ги изкривява.

Роклята-риза е един от най-утвърдените модели през последните няколко сезона, независимо дали в летен, или демисезонен вариант. Моделът на Marella e толкова дискретен, че става за всякакви работни поводи, а с правилните аксесоари може да изживее тотална промяна и да стане елегантна черна рокля, подходяща и за вечерта.

Веригите, както вече всички са разбрали, са в апогея си тази есен. Ако се колебаете дали биха ви отивали като бижу, опитайте варианта да са част от дрехата ви – има ги преплетени в деколтета, талии или ръкави. Тук дрехата е допълнена от колан-верига, която вкарва усещането за модерност в тази иначе дискретна трикотажна рокля. Вертикалните райета удължават силуета, а обемът в ръкавите вдига фокусa нагоре и допълнително го издължава.

За Жаклин темата за модата започва с думата комфорт, в чиято графа влизат както жилетката тип сако, така и денимът. Енергичната й природа не позволява рестрикциите на класическото сако, което жилетката замества удачно и която е достатъчно елегантна за бизнес ежедневието. Дънките са дрехата, която има статут на любима класика за Жаклин и тя ги носи във всякакви вариации. Изненадата са златните мокасини, които слагат ударение в иначе балансираната комбинация.


НАКРАТКО
Любим дизайнер/Бранд Ralph Lauren, Levi’s, Coach
Аромат Харесвам разнообразието и не се органичавам само до един аромат. В момента е Bois D’Amande на Van Cleef & Arpels.
Филм „Адвокат на дявола“
Песен The Show Must Go On
Книга В момента чета с интерес 55-те истории на мои колеги, популярни българи и партньори на „Кока-Кола“, с които отбелязваме нашата 55-а годишнина в България.
Дестинация САЩ, Китай, Франция
Вреден навик Имам и такива, за удоволствие.

Твоят личен стил в три думи… комфорт, елегантност, усмивка.
Тенденцията, от която ще черпиш вдъхновение през новия сезон, е... интересните принтове.
През есен/зима 2020/2021 ще инвестираш в... поредните чанта, обувки и бижу.
Защото... обичам те да бъдат акцентът във визията ми.
И с удоволствие ще продължиш да носиш... усмивката си.
Всъщност в гардероба ти винаги ще има място за… още един чифт златни обувки.
И никога няма да те видим облечена в… жълто-оранжевата гама.
Адмирираш жените, които... винаги се усмихват, поддържат се, за да изглеждат добре.
Основните съставки на добрия стил са… усмивка и хубав парфюм.
А в графата „лош вкус“ би поставила… всичко прекалено.
Луксът за теб е… удоволствието да можеш да пътуваш, където пожелаеш, с любим човек.
Как купуваш дрехите си – планирано или по-скоро емоционално… с емоционален план и с (не)планирана емоция.
Най-добрата част от твоята работа е... тази, която се вижда.
Думата, която те описва най-добре в този момент, е... усмивка.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР