За кожата с любов

Eau Thermale Avène вече 30 години се грижи за кожата ни с внимание и нежност…

eva.bg 23 October 2020

Кожата – най-големият орган на нашето тяло, в чиято прегръдка живеем. За да се чувстваме добре в нея, от първия ни ден на този свят се полагат грижи, които ние по-късно трябва да поемем отговорно и мъдро.

Грижата за кожата означава любов към себе си, отговорност към здравето ни, към тялото ни. Затова в ежедневието ни сме благодарни на верните помощници в лицето на дермокозметиката, която съумяват да задоволяват всички нужди на кожата. Такъв ценен „приятел“ на кожата вече 30 години е марката Eau Thermale Avène. Благодарение на едноименната термална вода продуктите отговарят на всички нужди на чувствителната и раздразнена кожа.

За три десетилетия продуктите на Eau Thermale Avène заемат основно място в козметичните чантички на знаменитостите. Наталия Водянова се кълне в термалната вода Avène, с която освежава кожата си през лятото, а също така я успокоява след спорт. Спреят винаги е с нея в чантата.

Супермоделът Уини Харлоу не заменя за нищо на света богатия крем за нетолерантна кожа Eau Thermale Avène , който й помага да се справи с дългите снимачни дни: „Това е единственият крем, който успокоява чувствителната ми кожа напълно и ме отървава от зачервяванията. Уверила съм се, че трябва да залагам само на хипоалергенни продукти. Каквото и да правя, винаги този крем е първата стъпка от бюти рутината ми“, сподели тя преди време пред британския Vogue.

Хейли Бийбър и Кендъл Дженър също се присъединяват към почитателите на марката. Хейли използва редовно същия крем като Харлоу, защото кожата й е свръхчувствителна, а Кендъл залага на балсама за устни ColdCream, който предпазва тази чувствителна зона през зимата.

Грижа с история

Преди 30 години един визионер си поставя мисия: да успокои всеки тип кожа. Това бил Пиер Фабр, фармацевт и предприемач, който преоткрива забравените термални бани в Avène. Там той вижда невероятен ресурс: термалната изворна вода Avène. Още през 1736г. местният маркиз дьо Рокозел открива успокояващите свойства на водата. След като този природен лек става известен, по искане на маркиза е построен първия басейн през 1743 г. Изворът е обявен за обект от обществено значение през 1874 г.

Мосю Фабр бил твърдо убеден в забележителните качества на тази чиста и ефективна вода и искал да сподели възстановяващите й свойства с повече хора. Така през 1990 г. са създадени Хидротерапевтичен център и брандът Eau Thermale Avènе. През тези три десетилетия центърът помага на близо 60 000 свои пациенти да се научат да обичат кожата си отново. Там се полагат грижи за три основни състояния: екзема и атопичен дерматит, псориазис и следракова терапия. Малките ежедневни навици, на които се учат хората там, връща здравето на кожата им и й осигурява правилната грижа занапред.

Не закъснява и създаването на Дерматологични лаборатории Avène, където се разработват продукти, вдъхновени от фармацевтичните стандарти, за успокоение на всеки тип чувствителна кожа. В сърцето на всеки продукт на марката стои термалната вода Avène, която е същински природен дар за кожата. Така Пиер Фабр обединява природата с научните проучвания и прогрес.

Eau Thermale Avène заслужено печели доверието на хората през годините, продължавайки да допринася за по-добър живот, да изследва, да преминава граници и да разработва нови формули с внимателно подбрани активни съставки.

Отговорност към мен, отговорност към природата

Основните сили на Eau Thermale Avène идват от природата. Затова марката е отдадена на нейното опазване и оценяването на благодатните й дарове, като природния извор и неговата естествена среда, дали началото на цялото това приключение.

Eau Thermale Avène притежава най-високо ниво на Ecocert For Life сертификат за стандартите и подхода към корпоративните социални отговорности, достигайки резултат от 81,5%. Между 2012 г. и 2016 г. производствената площ на Avène се увеличава с 25%, но въглеродните емисии на тон произведени продукти са се намалили с 52%.

Извършват се 49 000 анализа годишно, като повече от 1000 контролни проби се взимат също ежегодно от Извора, за да се разширяват познанията за Термална вода Avène. Екоотговорният подход съпътства и слънцезащитните продукти на марката с проекта „Кожата си защити, океана предпази“. Те са с неекотоксични филтри и формули с екодизайн, с цел да се намали отпечатъкът върху природата.

Грижата за човека и опазването на околната среда вървят ръка за ръка. Затова трябва да се замисляме добре за избора си и да не правим компромиси нито със здравето си, нито с безценната природа.

А този месец Eau Thermale Avène отбелязва своя 30-ти рожден ден и за да го отпразнува подобаващо, в аптечната мрежа можете да се възползавате от 30% отстъпка за всички продукти! Ако искате да си купите любимите продукти или пък да пробвате нещо ново, сега е моментът! Повече информация за участващите в кампанията аптеки може да откриете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР