Наоми Кембъл за Vogue Америка

eva.bg 20 October 2020

Снимка: Instagram Vogue

„Емоцията тук е спокойствие. Спокойствието е мястото, където искам да остана. 50-ата ми година на този свят бе период на самооткривне, размисъл и много изненади. 27 години след последната ми корица за Vogue Америка, имам честта да я крася отново.“, написа Наоми Кембъл в Инстаграм профила си.

Модната библия чества едно от най-големите имена в модната индустрия - Наоми Кембъл - наричайки я „модел, ментор, провокатор, икона“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Корицата е впечатляваща, но не сме и очаквали друго. Наоми е облечена в бяла рокля Dior, затворила е спокойно очи, докато до нея стои цитат: „Сега имаме позволение да говорим? Е, аз винаги съм го правела.“ Няма по-точно описващи думи за Наоми, която никога не е спазвала наложени правила, винаги е отстоявала себе си, независимо дали ще я обвинят в себичност и арогантност.

Пред Vogue тя обсъжда големите теми за расизма, както от дългогодишния си опит в индустрията, така и от гледната й точка на човек, живял и расъл в Обединеното кралство.

„Казваха ми, че някои неща, които правех като млада, оказват лошо влияние върху расата ми и това как хората я възприемат. Сега вече знам, че действията ми не касаят само мен. Мисля повече за своята култура и примера, който давам, а не само за себе си.“, казва Наоми. Тя допълва, че дори и сега, когато темите за расизма са сред най-обсъжданите, малко се дълбае навътре в проблема и много основни неща се подминават: „Не искам да звуча неуважително към страната, в която съм родена, но Великобритания трябва просто да стигне до корена на проблема и да се справи с него. Стига с тези предпазливи заобиколки“ продължава Наоми.

Тя винаги се е борела за повече разнообразие в индустрията, затова всички настоящи движения, които се опитват да направят промени в тази посока, не са нещо ново за Кембъл: „Всъщност никога не използвах думата „расизъм“, когато се сблъсквах с него. Употребявах термина „териториализъм“, защото не исках някой да си мисли, че злоупотребявам, хвърляйки такава тежка дума. Но в момента всички гледаме в една посока и се радвам за това. Всички споделят спокойно своя опит с тези проблеми, без усещането за някаква стигма. За мен обаче нищо не се е променило – аз защитавам същите ценности, говоря същите неща.“

Както в почти всяко свое интервю, Наоми и тук сподели, че всеки ден продължава да се учи и да се развива: „Моето Аз е в процес на работа! Винаги съм го казвала и продължавам да се убеждавам в това всеки ден.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР