Момиче като за Агент 007

Силвия Канин 29 October 2020

Нейният глас звучи като най-перфектния акомпанимент на филмите за Джеймс Бонд. Не знаем защо все още магическото момиче Джорджа Смит не може да се похвали с парче за иконичната поредица, но ви обещаваме, че ако изслушате албума й Lost & Found ще изпитате цялата палитра емоции, която една музика може да превърне в реалност.

Британката, която вече има две статуетки BRIT – една през 2018-а за изгряваща звезда и една през миналата година за изпълнителка на годината, дължи впечатляващата си визия на микса от британска и ямайска кръв. Талантът сякаш също има общо с родителите й.

Баща й e бивш член на neo-soul групата 2nd Naicha, а майка й е дизайнер на бижута. В тази изпълнена с креативност среда Джорджа расте без съмение, че ще се занимава с музика. Тя започва да взима уроци по пиано, когато е едва 8-годишна, а може да се похвали и с таланта си да свири на обой. Каквото и да кажем за нея, достатъчно е да споменем, че дебютният й албум е толкова добър, че я превръща в една от най-обичаните изпълнителки във Великобритания. Преди броени дни се появи и нейната нова песен By Any Means -  дълбока и силна, обещание за борба срещу несправедливостта.

Разкажи ни за вдъхновението зад By Any Means?

Светът, в който живеем сега, и в който сме живели години наред, е моето вдъхновение. Надявам се хората да изпитват по-малко болка и да преживяват по-малко несправедливости. Всъщност този въпрос има много отговори, защото и протестите за Black Lives Matter също ме провокираха силно. Бях там. Видях хората. Искаме промяна!

Как самата ти би описала музиката си?

Винаги съм намирала този въпрос за много труден. Не се опитвам да описвам музиката, която правя, вие трябва да я интерпретирате. Аз просто пиша за живота.  

В музикалната индустрия сякаш вече става дума само за пари, бързи хитове и лайкове в социалните мрежи. Тогава каква е стойността на това да си в класациите?

Честно казано аз не съм от хората, които се вълнуват от тези неща. Разбира се, има си изпълнители за всичко. Лично аз съм се фокусирала върху настоящето, върху усъвършенстването и опознаването. Когато пиша музика, не мисля за това дали ще бъда в музикалните класации.

Какво научи за себе си по време на карантината?

Прекарах много време, готвейки. Специалитетите ми са яхния с пиле и бананов кекс. През това време осъзнах колко са силни приятелствата ми – аз държа на приятелите си, както и те на мен. Готова съм да направя всичко за тях, макар много често да не ги поздравявам за добро утро, защото се събуждам много късно. (Смее се.)

Кое е първото място, което ще посетиш след като паднат ограниченията?

Ямайка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР