Меган Маркъл: Социалните мрежи са като наркотик

eva.bg 14 October 2020

Снимка: YouTube

Меган Маркъл даде виртуално интервю за списание Fortune в рубриката им за най-влиятелните жени.

Там тя обсъди една актуална тема, като това колко голяма част от живота ни вече са социалните мрежи. Меган ги сравни с наркотиците, заради пристрастяващата им природа.

„За да предпазя себе си, се въздържам от пребиваване в социалните мрежи. Имах личен акаунт преди години, но го закрих. След това се появи Инстаграм профила ни с Хари, но той беше нещо задължително, предвид институцията, от която бяхме част в Обединеното кралство. Но хората трябва да знаят, че този акаунт не беше поддържан от нас, а имаше цял екип, който се занимаваше с това“, сподели херцогинята на Съсекс.

Тя добави, че е направила веднъж завинаги своя личен избор да стои далеч от тези виртуални пространства:

„Наблюдаваме как хората се обсебват от социалните мрежи. Те са станали такава основна част от културата и ежедневието им, че просто бихме могли да ги сравним с наркотик. Не смятам, че е здравословно“, допълни Меган.

Британските медии не се въздържаха от коментар за участието на херцогинята броени часове след излъчването на формата онлайн. Те изразиха недоволството си от факта, че Меган говори за семейството на Хари просто като за институция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР