Мини детски филмов фестивал, ура!

eva.bg 08 October 2020

„Лили Рибката” на режисьора Ясен Григоров

От 9-и до 11-и октомври в Културен център G8 на ул. Гладстон № 8 в София за трета поредна година ще се проведе Мини детски филмов фестивал, на който са поканени всички деца над 4-годишна възраст. Освен късометражно и пълнометражно кино, програмата включва и творческа работилница за стоп моушън анимация.

Миналогодишното издание на детския кино празник бе вдъхновено от творчеството на Джани Родари, а тазгодишното ще премине под знака на незабравимите стихове на Валери Петров, в чест на 100-годишнината от рождението на поета. Уъркшопът е насочена към деца на възраст 8-12 години и ще се проведе на 9, 10 и 11 октомври в културен център G8 в партньорство със сдружение „Общност за демократично образование. За участие е необходимо предварително записване на filmsociety.bg.

Гледайте „Синият тигър” на Петр Укропец, разказващ за две деца, чието безгрижно и щастливо детство е заплашено от местните власти, решили да променят облика на техния град. В историята обаче се намесва тайнствен син тигър и той променя всичко. Филмът е комбинация от игрално кино и анимация. Прожекцията е на 11 октомври (неделя) от 14:30 часа със субтитри на български език и е подходящ за деца на възраст 6+.

Гледайте „Славеят на императора” на известния чешки режисьор Иржи Трънка, който интерпретира по свой начин известната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Прожекцията ще се състои на 10 октомври (събота) от 16:45 часа. Филмът е подходящ за деца на възраст 6+.

Гледайте „Лили Рибката” на режисьора Ясен Григоров. Историята преплита реалност и фантазия и е разказана във великолепен визуален стил. Прожекцията е на 10 октомври (събота) от 14:45 часа. Филмът е подходящ за деца на възраст 6+.

Гледайте пълнометражната анимация „Лодките” на Симен Алсвик и Уил Ашурст.Историята е за малкото корабче Илайъс, което се превръща в истински голям герой. Филмът е носител на наградата за най-добър детски анимационен филм от Националните филмови награди на Норвегия (2018). Прожекцията на „Лодките” е на 10 октомври (събота) от 13:15 часа. Филмът е подходящ за деца на възраст 4+ и е дублиран на български език.

Гледайте пълнометражната анимация „Плоуи: сам не ще летиш” за симпатичния дъждосвирец (вид птица) Плоуи, който се изправя срещу страховитата Сянка и с това променя живота на цялото ято. Една история за приятелство и предателство, разказана с много хумор, трогателни емоции, напрегнати моменти и ясно послание, в което се вижда, че силата на духа не познава граници, особено когато залогът е онези, които обичаш. Филмът е подходящ за деца на възраст 6+ и е дублиран на български език. Късометражната програма на тазгодишното издание на фестивала акцентира изцяло върху българското кино със специална програма от късометражни филми за деца. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура” и програмата CinEdCinema Education for the Youth.

 

 

2 КОМЕНТАРА
2
Аз, читателят
08 October 2020, 14:20

„Лили Рибката” на режисьора Ясен Григоров разказва на децата, колко е хубаво да си гей, колко са възвишени хората с разлчна ориентация, и как не гей хората ходят по потници, ядът на вестници, слушат чалга и се оригат.

Браво за рекламата! Както обикновено пропагандата на либералните ценности върви с пълна сила на страниците на списанието, но оставете поне децата ни на мира

1
Аз, читателят
08 October 2020, 14:11

Az

ТВОЯТ КОМЕНТАР