Модерно комбо

Краси Генова 08 September 2020

Съчетанието между плажно спокойствие и интензивно приключение в града на пръв поглед изглежда невъзможно. Но все повече почиващи хора по света избират дестинации, които да комбинират градското удоволствие със спокойствието на плажа или планината - при това, залагайки на изключителния баланс между двете. По този начин успяват както да си починат, така и да се заредят с нови впечатления, които да ги вдъхновят за месеците напред.

Независимо дали сте оставили няколко почивни дни за предстоящото циганско лято, или ви предстои планиране на зимна ваканция - задължително потърсете локации, които се намират в непосредствена близост до големи и интересни градове.

За да илюстрираме по-добре идеята, ви предлагаме виртуална разходка до Северна Гърция (най-достъпното място в условия на коронавирус извън България в момента), там където морето е в изобилие, а Солун е градът, който напоследък все по-често попада в класациите за модерна, артистична и гурме дестинация. Дали ще стартирате от него, или от брега на морето, зависи от вас. Но веднъж попаднали в града, се отправете директно към The Modernist.

История и модерен лукс в сърцето на града

Разположен в красива сграда от 1920 г. в центъра на Солун и реставриран в минималистичен, но чувствен стил, комбинация между арт деко и модерен скандинавски дизайн, The Modernist e идеалното пристанище за хора, които знаят как да живеят в конкретния момент и да се чувстват като у дома си, където и да оставят чантата си.

Наричат стаите в хотела „днешни” пространства – елегантен декор, който стои добре в историческата рамка на сградата – усещане за съвременност със силно изразени корени. Проектирани да отговарят на индивидуалните нужди, те идват в различни размери – S, M, L и XL, всеки със своите собствени характер и чувство за ред.

Високите тавани и прозорци, оригиналните корнизи, завесите, през които прониква естествена дневна светлина, и малките обзаведени балкони припомнят за наследството на сградата, а вътрешните пространства са оборудвани с мебели и елегантно осветление в съвременен скандинавски дизайн, изработени по поръчка, за да бъдат перфектно адаптирани в това т.нар. заварено пространство. Леглата са в големи размери и са облечени във фин памук, а банята с душ е снабдена с местно произведени органични тоалетни принадлежности. Да не забравяме и специално оборудваните места за сядане с бюро, без които съвременният „модернист”, който обича да съчетава удоволствието и работата, не може.

Да си вземете по-дълготраен душ от обикновено, както и да опитате от всички възможни продукти за баня, които мястото предлага, е традиция в The Modernist. Към това удоволствие прибавете възможността за прослушване на местни музикални канали, извън обичайния ви плейлист, както и съвети за най-актуалните места в града, идващи директно от домакините.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР