Стинг в перфектна форма на 68

eva.bg 12 August 2020

Снимка: Instagram

Преди броени дни папараците уловиха Стинг на плажа в Лигурия, Италия, и в интернет пространството всички се възхитиха от факта, че музикантът е в перфектна физическа форма на 68 години.

Популярно схващане е, че годините са по-милостиви към мъжете. Но Стинг не разчита на това и се е уверил, че води такъв начин на живот, който да го поддържа в перфектна форма и здраве. Ето какви са навиците му.

 

Макробиотична диета

Стинг и съпругата му Труди Стайлър водят много здравословен начин на живот. Двамата спазват макробиотична диета, което означава, че менюто им е богато на зърнени храни, пресни зеленчуци, количеството месо е умерено, а въздържането от млечни продукти и захар е задължително. Избягват се всички храни, които съдържат токсини. Полуфабрикатите са абсолютно забранени. Основната идея на такъв тип диета е да се храним максимално естествено – без консерванти и подобрители на вкуса. Най-добре е да се консумират сезонни плодове и зеленчуци.

Собствено производство

Не всеки може да си позволи този лукс, но той е в огромен плюс за добрия начин на живот. Стинг и Труди отглеждат страшно много продукти в собствената си ферма. Освен плодове и зеленчуци, те произвеждат мед и гледат кокошки.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sting (@theofficialsting) on

Йога

Вълшебните свойства на йогата се доказват за пореден път, макар и Стинг да започва да я практикува късно – когато е на около 40 години. Самият той е говорил за ползите от това занимание: „Йогата ви мотивира за тренирате по-често и наистина обръща процеса на стареене. Кара те да се чувстваш страхотно и те прави невероятно атлетичен. На тази възраст тялото ми може да прави неща, за които не можех и да си помисля на младини“, твърди музикантът.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sting (@theofficialsting) on

Медитация

Стинг допълва йогата с медитация, защото има нужда умът му да релаксира. Вътрешният, душевен баланс е също толкова важен, колкото физическият. „Медитирането ме научи да се доверявам повече на силата на любовта – любовта към себе си и към близките“, казва певецът.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sting (@theofficialsting) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР