Камджалов представя...

Музикалната афера по идея на пианиста Томислав Байнов ще се състои през септември в Античния театър в Пловдив

eva.bg 10 August 2020

Маестро Камджалов

Впечатляващ по мащаб, съдържание и участници концерт ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас на 19 септември в Античния театър на Пловдив. Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите “Концерти на 8 рояла” миналата есен. Нов живот на музикалната ни сцена ще вдъхне предстоящият Концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт.

Първият в историята на музиката, който е композирал концерти за 2, 3 и 4 пиана със Streich Orchester, е Йохан Себастиан Бах. Вторият  е гениалният Моцарт.

Публиката ще има изключително рядката възможност да чуе всички концерти от Бах за 3 и 4 пиана, както  и единствените от Моцарт за  2 и 3 пиана с оркестър! Заедно с Маестро Байнов на сцената ще излязат още трима световни  пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и  Наре Аргаманян.

Професор Томислав Байнов е  български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. През 1989 г. заедно с шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов".

Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов, според когото Бах и  Моцарт са „нечовеци“, „некомпозитори“: „Това са композитори, които в България аз нарочно не дирижирам.

Това са в известен смисъл недостижими композитори от гледище на преобладаващата естетика и знание, което имаме в България. Това е нещо, което винаги съм смятал за огромен риск, но същевременно съм копнеел. И с тези автори, в широк смисъл, ще бъде една моя българска премиера.“

На магичната сцена на Античния театър Mаестро Камджалов  ще излезе със своя Genesis Orchestra. „Моят професор Васил Казанджиев казваше, че точно тези автори – Моцарт и  Бах, са най-върховият риск за изпълнение в България, но с тези състави, с които излизаме, с този изключителен солистичен състав от Германия и със забележителния Genesis Orchestra, аз не виждам никакъв риск и скачам с най-голяма радост в едно от най-големите звукови предизвикателства, които някога съм поемал в България“, споделя маестрото.

Билетите са в продажба в системата на Eventim и на касата пред Община Пловдив.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР