Мишел Обама: В момента преминавам през лека депресия

eva.bg 07 August 2020

Снимка: Getty Images

Ако не сте научили вече, Мишел Обама стартира свой подкаст в платформата Spotify, където говори искрено по много наболели теми, но и разкрива много за личния си живот, коментирайки мемоарите си Becoming.

Във второто издание на подкаста на Мишел бившата Първа дама проведе разговор със своя приятелка – журналистката Мишел Норис. Двете поговориха за психическите щети, които пандемията успя да нанесе върху много хора. Менталното здраве бе основна тема на разговора.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Така г-жа Обама откровено призна, че самата тя преминава през труден период: „Осъзнах, че в момента преживявам лека депресия. И това е резултат не толкова от карантината, ами заради расовите скандали в страната ни. Смаза ме реакцията на настоящото правителство, на безкрайното му лицемерие“, разказва Мишел, като продължава:

„Бях кълбо от емоции, наистина не бях на себе си. А сега малко по малко се уча да се овладявам в тези моменти, да си наложа да отпращам негативните мисли. Но все още имам проблеми със съня.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Карантинния период Мишел и Барак прекарват като много други семейства – всички заедно си намират забавни занимания, стараейки се да се възползват от момента, за да прекарат повече време заедно. Всеки ден в семейство Обама в 17 часа всички се събират и започват да играят на карти, да сглобяват пъзели от хиляди парчета и какво ли още не. Двете им дъщери – 22-годишната Малия и 19-годишната Саша – с удоволствие са спазвали графика.

Мишел Обама, с много грация и оптимизъм, се е насочила към по-доброто бъдеще, въпреки депресията- Тя размишлява върху това, че сега имаме възможността да създаваме нови правила и е важно какви ще бъдат те. „Трябва да решим какво искаме от новия свят. Защото животът ни определено ще се промени“, категорично заявява тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР