Първата малка победа на Меган в битката й срещу британските таблоиди

eva.bg 06 August 2020

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл и принц Хари напуснаха Обединеното кралство със скандал – те се отказаха внезапно от кралските си задължения, без дори да уведомят кралицата. Главните причини, които херцозите на Съсекс посочиха за тези свои действия, бе тормозът на британските таблоиди над Меган.

Затова семейство Съсекс заведе дело срещу няколко британски медии, които неуморимо разпространяваха лична информация от живота на Меган, като отношенията и кореспонденцията с баща й Томас Маркъл, а по думите на самите херцози, „таблоидите не спряха да публикуват клюки и неверни неща“.

Върховният съд на Обединеното кралство се произнесе в полза на Меган за определено решение. Тази първа малка победа е особено важна за Маркъл в битката й срещу британските медии, която очевидно ще бъде дълга и уморителна.

Петима души, приятели на херцогинята, дадоха анонимни интервюта за списание People, за да защитят Меган и да се опитат да изчистят името й пред британското общество, което бе облъчвано с негативни статии за Маркъл дълго време.

Опонентите на Меган обаче настояха имената на защитниците й да станат публично достояние. Съдията обаче намери подобни изисквания за неподходящи и застана зад искането на Маркъл това да не се случва. Поне засега. В бъдеще вероятно не е изключена подобна възможност.

„За Меган бе изключително важно да защити приятелите си – това би направил всеки в тази ситуация. Тя не искаше да ги намесва по този начин в скандала. Херцогинята застана твърдо зад правото на неприкосновеност на личния живот, като се аргументира, че желанието на опонентите й за разкриване на самоличността на тези хора има за цел просто търговска печалба.“, споделят в изявлението си адвокатите на Маркъл.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР