Майкъл Корс за отказа си от участие в седмиците на модата

eva.bg 05 August 2020

Снимка: Instagram

В модния свят септември е един от най-заетите месеци. Или поне беше, преди пандемията да преобърне всичко. Сега, когато септември се задава зад ъгъла, много дизайнери все пак подготвят своите колекции и ревюта, но други са решили да си дадат малко почивка и да наблюдават как ще се развие бъдещето на модата.

Майкъл Корс също отмени участието си в седмиците на модата н Ню Йорк. От бранда му няма да видим шоу за пролет/лято 2021:

„Невъзможно е всичко да продължи, както преди. Мисля, че на всички е ясно, че всички неща, случващи се по света, са свързани и не можем просто да си затворим очите. Не можем да погледнем назад и да се опитваме да възстановим старите тертипи. Трябва да мислим за бъдещето“, сподели Корс в подкаста The BoF. Дизайнерът възнамерява да провежда само по две ревюта годишно.

През октомври Майкъл ще представи пролетно-лятната си колекция на дигитални платформи. През септември почитателите на бранда ще могат да си купуват все още дрехи от есенно-зимния сезон:

„Не виждам защо през септември има нужда от колекции за новия сезон, като колекциите за този, които току що са се появили по магазините, все още не са разпродадени. Социалните мрежи изиграха решаваща роля за това схващане, че щом една дреха вече е облечена и показана, тя не може да се носи отново“, продължава Корс.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР