Кои напитки провокират появата на целулит?

eva.bg 30 July 2022

Доказано е, че целулитът се получава в резултат на нарушение обмена на вещества в подкожната мастна тъкан. Той не е болест, противно на общоприетото схващане. Стадиите му са различни и има начини да поемем контрол над нещата, правейки целулита по-малко видим. А видимостта му, действително, зависи от много фактори – генетика, ежедневна активност, правилно хранене…

Тъй като е лято и наблягаме на течностите, днес се съсредоточаваме върху напитките, които трябва да избягвате, защото провокират появата на „портокаловата кожа“.

Кафе

Тъжни новини за любителите на кафето. Много експерти съветват да се откажете от него веднъж завинаги, но истината е, че чаша натурално кафе в началото на деня не може да навреди на тялото. Проблемът се появява, когато започнете да злоупотребявате с тази напитка. Кофеинът стимулира производството на адреналин в организма, което оказва негативно влияние върху целулита и го прави по-изразен. Най-добре заменете кафето със зелен чай. Той се бори с токсините, а и нормализира теглото и понижава кръвната захар.

Преработено мляко

Млякото, стоящо по рафтовете в супермаркетите, е подложено на многоетапна обработка, с цел удължаване срока на годност на продукта. В резултат на това организмът изпитва затруднения с храносмилането и неразградените вещества се натрупват под кожата. Ясно е какъв е ефектът от това – омразната портокалова кожа…

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kelly Gale (@kellybellyboom) on

Газирана вода

Дори газираната минерална вода може да предизвика целулит. Газовете задържат вода в тялото и нарушават микроциркулацията. Поради това се появяват оттоци, а целулитът става много по-видим. Заменете газираните напитки с нормална минерална вода. Когато възстановите водния баланс на тялото, метаболизмът ви ще се подобри и кожата ви ще стане по-еластична и гладка.

Бира

Бирата съдържа растителен естроген – женски хормон, който транспортира „отпадъци“ от жизненоважни органи до места, където продуктите, които трябва да се разградят, са по-малко опасни за организма. Именно там се образува целулитът. Освен това алкохолът повишава апетита и е редно да прибягваме до далеч по-здравословен избор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР