Да си влееш живот буквално

Люба Вангелова 29 July 2020

Снимка: Reviv

Имам приятелка, която от 20-ина години живее в Ню Йорк и първото нещо след полет всеки път (а тя обикаля света доста) е да си направи интравенозна терапия, за да се възстанови от последващите симптоми на джетлега. Друга моя позната туркиня от миналата година започна да подготвя организма си преди всеки предстоящ месец на Рамадан, като следваше създадена за нея програма със същата терапия. Мой роднина е състезател по ММА в Абу Даби и точно по този начин се връща към нормалния ритъм след състезание.

Благодарение на тях научих за интравитаминозните терапии и как помагат на общото ни състояние - хидратират организма, подсилват имунитета, връщат тялото към живот след извънредно изтощителни (весели или не толкова) моменти.

Не знам дали е ирония на съдбата, но периодът на карантината беше моментът, в който научих за центъра за интравенозни терапии в София REVIV – познавах името от споменатите ми приятели и знам, че е нещо като запазена марка в тази област.

Днес REVIV присъства в близо 40 държави с общо 90 центъра. Един от тях е в София. Разбира се, посетих го в първия възможен момент, за да получа повече информация от Милко Тотевски, който управлява франчайз клиниката в София.

Какво да си представяме, когато чуем интравенозна терапия?

Представяйте си венозно вливане на хранителни вещества. Концепцията тръгва от д-р Джон Майърс още през 60-те и неговия прочут „коктейл Майърс“, чийто пълен списък със съставки и до днес остава непознат, но в основата си съдържа магнезиев хлорид, калциев глюконат, витамините В5, В6, В12, В комплекс и витамин С. След години учените добавят още съставки като антиоксиданти, които се справят отлично със синдрома на хроничната умора, и други минерали, аминокиселини и витамини. Обогатеният коктейл „Майърс“ днес е познат под различни видове в зависимост от целите – подмладяване, възстановяване, бързо прекратяване на симптоми и др.

Reviv  е името, което първо излиза в съзнанието ни, когато става дума за интравенозни терапии. Защо?

Reviv са пионерите, които „обличат“ тази тенденция в бизнес модел, фокусиран единствено върху интравенозните терапии. След Лас Вегас първият медицински СПА център за интравенозни вливания отваря в Маями през 2012 г.

Следват Ню Йорк, Лондон и Хонконг. REVIV има свой Център за научни изследвания и разработки, в който се тестват всички съставки и техните комбинации, преди да бъдат администрирани. Днес инфузиите са редуцирани до пет – три Wellness (подобряват благосъстоянието на организма) и две Recovery (ползват се при определени състояния – възстановяване от болест например или след злоупотреба с алкохол и може да бъдат прилагани във възстановяващата фаза). Комбинацията от включените във всяка инфузия вещества е изготвена по начин, който е безопасен за няколко приложения на терапията и се прилага в различни страни в един и същи алгоритъм в различни законодателства. REVIV предлага ексклузивни терапии, които безапелационно подобряват качеството на живот. Но се прилагат само след доказване на тяхната безопасност.

Какво означава „ексклузивни“?

Във всеки център Reviv, независимо на кое място по света, е установен конкретен алгоритъм, който е безусловно следван – консултацията, етапите на терапията, атмосферата, стъпките от посрещането до изпращането на клиента са установени. Тук клиентите получават гаранцията на Центъра за научни изследвания и разработки на REVIV, на глобалния франчайз, на почти 40-те държави, в които са направени над половин милион инфузии без странични реакции. Няма нужда от други доказателства за популярността и ефективността на REVIV. Дори интериорът следва зададени параметри – атмосферата и стилът на REVIV са разпознаваеми навсякъде по света. В България има места, в които се използват същите наименования на коктейлите на REVIV и описанието на съставките им. Но администрирането на инфузиите, веществата, които се вливат в организма, и концентрациите им не са същите. Инфузиите на REVIV са ексклузивни!

Всъщност самата атмосфера създава усещане за ексклузивност, освен че предразполага към отпускане.

Атмосферата също е решаващ фактор – медицински стандарт с опаковка и усещане на СПА изживяване и релакс. За всяка стъпка от протокола е предвидено помещение – консултацията с лекар, подготовката преди инфузията, самият коктейл се приготвя в отделен лекарски кабинет и помещението, посветено на изкуството на канюлацията, където се отпускате върху удобни лежанки под съпровода на музика или телевизия, с освежаващо питие. За около 30-40 минути половинлитровата банка приключва.

Какво съдържат коктейлите REVIV?

В самия коктейл има минерали, аминокиселини, електролити, физиологичен разтвор и витамини. Коктейлите с инфузии се приготвят на момента, но след консултацията с лекар. Всички комбинации в отделните коктейли са абсолютно безопасни по начина, по който са изготвени от REVIV. Към всеки от коктейлите може да се добавят различни вещества - например най-често добавяме магнезий или глутатион (антиоксидант, който лекува умора, депресия и други хронични симптоми).

Какъв е принципът на действие на интравенозните терапии?

Лайфстайлът ни се отразява и на храносмилателния тракт. 80% от хранителните вещества и добавки, които приемаме, остават в него, без организмът ни да ги абсорбира – заради дисбаланс pH или заради нарушената храносмилателна функция, заради състоянието на червата, където се случва абсорбцията на веществата. Организмът ни всъщност в много малка степен усвоява полезността на веществата, приети по този начин. Интравенозните инфузии пренебрегват бариерата на храносмилателния тракт и дават възможност за доставяне на хранителните вещества по начин, чрез който да бъдат абсорбирани със сигурност.

Какво е усещането, докато това течно вълшебство се влива във вените ни?

Докато тече системата, може да има усещания за свежест или отпускане, заради моменталната хидратация на организма. Субективното усещане е различно, но като цяло желанието да изпитате отново ефекта е изкушаващо. Важно е терапията да се усети като нещо хубаво, което ви се случва и което правите за себе си. Затова и атмосферата е толкова приятна и уютна. Субективното усещане за това колко по-добре се чувствате, може да се усети в пълната му степен след четири терапии. Но за максимален ефект терапията е добре да се прилага през седмица или всяка седмица.

Какви хора търсят REVIV?

Хората изпитват негативното влияние на градския живот, но не желаят да променят начина, по който живеят. Често жените с динамичен работен график избират интравенозни терапии за връщане на баланса след изтощението. Спортистите също познават отлично ефекта им – с тяхна помощ те успяват да възстановят електролитния си баланс и да ускорят възстановяването си като цяло. Това е превенция на здравето, която не налага да прекъсвате обичайния си начин на живот. Днес основната група клиенти са хората, които се грижат за здравето си, за имунитета си и се стараят да забавят остаряването максимално дълго.  

Освен за индивидуални терапии, изглежда че REVIV е съвсем подходяща превенция и за хората в офиса?

Големите компании в създалата се ситуация изпитват затруднения с  проследяването на състоянието на всички свои служители. Много компании имат разработен план за действие за следващите две години за начина на работа в условията на превенция срещу зараза с вируси. За есента от REVIV подготвят специално изготвен пакет за корпоративни клиенти, предвид риска от зараза не само от Covid-19, който включва автоматизиране на процеса на проследяване на симптоми на вирусни инфекции. В зависимост от симптомите специално създаден софтуер ще определя какъв вид инфузия да се приложи на конкретния човек, който има показания за инфекция. Например Recovery инфузия не е препоръчително да се прави във фазата на все още развиващата се вирусна инфекция. Защото така се потискат симптомите и инфекцията се развива по-бурно. Затова и в клиниката винаги първата стъпка е консултация с лекар. Не защото има опасност, а защото, ако лекарят прецени дали има вирусно или друго заболяване, което в момента се развива или рецидивира, може да откаже прилагането на коктейла в момента или да изключи някоя от съставките в съдържанието му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР