Valentino от благодат и светлина

Александрина Петрова 22 July 2020

Пиерпаоло Пичоли, този красив ум, стоящ зад модния гигант Valentino, може съвсем спокойно да поставя дефиниции за висша мода, да задава критерия, който трябва да бъде гонен в това поле.

Яхнал вълната на въображението, той създаде поредната впечатляваща haute couture колекция, за която сам сподели следното: „Не исках да усещам никакви лимити и строги граници в работата си. Котюрът е създаден от емоция и мечти, за да дарява емоция и мечти“. Доказателството, че за да твориш мащабно, трябва да мислиш мащабно.

Това, което Пичоли ни показа, не бяха просто дрехи, а цял пърформанс. Дизайнерът кръсти шоуто си: „The Performance: Of Grace and Light“ („Представлението: От Благодат и Светлина“), в което иска да събере два контрастни свята – човешкия и дигиталния – които наблюдаваме все повече да се размиват, въпреки отчетливите им противоположности.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

Майсторското видео е като диалог между Пиерпаоло и фотографа и режисьор Ник Найт, който също участва в проекта, за да се получи хибритният продукт, снемащ физическото и виртуалното.

Шоуто се проведе във филмовото студио в Рим Cinecittà, където моделите се превърнаха в платна, върху които се прожектират видеа, фотографии, игри на светлини.

Но дори и без специалните ефекти, тоалетите бяха достатъчно внушителни. Пичоли остава верен на себе си – той жонглира с форми, текстури, слоеве, кръстосва различни елементи като пайети, пера, бродерии, волани... И винаги го прави с такова изящество, с цялата „благодат и светлина“.

Вижте haute couture Fall 2020/2021 колекцията на Valentino в галерията, а дигиталното й представяне в следващото видео.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР