Tорта с шоколад и маскарпоне

Вкус на лято

Диана Шингарова 16 August 2020

Снимка: Диана Шингарова


Необходими продукти:  За блата: 250 г маскарпоне, 200 г черен шоколад 70% какао, 100 г пудра захар, 40 г брашно, 4 яйца, щипка сол, масло за намазване на тавата.

За декорацията: 100 г черен шоколад 70% какао, 50 г масло, смокини, лешници и физалис.

Начин на приготвяне:  За блата разтопете шоколада на водна баня, оставете да се охлади. Разбъркайте маскарпонето, за да стане кремообразно, след това добавете шоколада, захарта, яйцата, добре разбъркани с щипка сол. Накрая добавете брашното. Прехвърлете сместа в намазнена форма с размер 20 см и печете на 160°C за около 45 минути.

За украсата разтопете маслото с шоколада на водна баня, разбъркайте сместа, изчакайте да се сгъсти и разпределете върху тортата. Украсете със смокини, бадеми и физалис.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР