Калмари с рикота

Вкус на лято

Диана Шингарова 02 August 2020

Снимка: Диана Шингарова

Морската храна е сред любимите ни храни в горещите летни дни.

Необходими продукти за 4 порции: 8 бр. малки калмари, 500 г рикота, 300 г цикория или микс от спанак и рукола, 30 г галета,  4 филета аншоа, 2 скилидки чесън, риган, зехтин, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Измийте и нарежете зелените съставки. Разтопете 2 с.л. масло в тиган, добавете аншоата и чесъна. Добавете цикорията и гответе за около 3 минути. Почистете калмарите. Направете плънката като смесите в купа сготвените зелении с рикотата, 3-4 стръка риган, галетата и щипка сол и черен пипер. Поставете пълнежа в пош и напълнете калмарите. Затворете ги с клечки за зъби. Гответе калмарите и пипалата в горещ тиган до готовност. Подправете със сол.

Сервирайте ги със зеленчуци на вкус.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР