Боксирай се с мен, Палермо

Фелия Барух се озовава в Палермо и докато броди из оплетените като спагети улици на стария град, снима хората му.

eva.bg 17 July 2020

Фелия е родена в София, живяла е в Белгия, Мексико и Испания. Учила е архитектура и фотография в Мадрид. Куратор е на фестивала "ФотоФабрика"  от създаването му, заедно с майка си, журналистката и преводачка Еми Барух (в EVA сме ви представяли още един интересен член на семейството, брата на Фелия - Ави.)

През 2018 и 2019 година Фелия живее няколко месеца за артрезиденция в Палермо, където учи италиански. Преди да попадне в сицилианския град, е започнала да тренира бокс, така че решава да продължи с бокса и в непознатото място, което, по думите й "успява да ти свали гарда, когато си го вдигнал най-високо". Така се раждат въздействащите с неподправената си емоция черно-бели фотографии на едноименните фотокнига и изложба "Palermo. Box. Me.". Изложбата е част от тазгодишния фестивал "ФотоФабрика".

"Какво свързва бокса и фотографията? Хората и техните истории за победи и загуби, удари под кръста, ужасни падания и житейски нокдаунове, от които не си си представял, че ще се възстановиш. Но го правиш. И обикновено е с помощта на спорт и/или изкуство, през които филтрираш собствената си история, за да можеш да я носиш по-леко", четем в представянето на изложбата, която може да разгледате до 6 август в галерия "Ко-оп" до парка "Заимов".

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР