Viktor & Rolf за промяната

eva.bg 09 July 2020

Смелото дизайнерско дуо Виктор Хорстинг и Ролф Сноерен винаги успява да разтърси подиума на висшата мода.

Холандската им модна къща Viktor & Rolf не знае граници и правила и не се страхува да експериментира в колекциите си, припомняйки на индустрията какво може модата.

В последните две haute couture ревюта на бранда видяхме барокова пищност, забавни слогани и жаргонни изказвания, след това дизайнерите изработиха колекция изцяло от рециклиран материал, останал им от предишни сезони, а сега творческите им умове се опитват да направят прочит на промените, с които се сблъска светът през последните 4 месеца.

Колекцията се казва „Change“ („Промяна“) и в кратко видео са обяснени всичките девет тоалета, които тълкуват последните събития. Започва се с рокля от тъмносин сатен, върху която виждаме сиви облаци. Защото в момента светът е потиснат от изолацията и липсата на социален и културен живот. За втория тоалет се казва, че се носи „само у дома“, а свръхголемите висящи ръкави символизират гравитацията на момента, който ни повлича насилствено в себе си и случващото се.

Всеки от деветте тоалета е обяснен детайлно – нещо, което е плюс на дигиталното заснемане на една колекция, защото може да се обърне внимание на всяка брънка, за която са се старали дизайнерите, а това е трудно да се направи по време на живото шоу.

В галерията ни вижте какво се роди от авангардната перспектива на Viktor & Rolf, а в следващото видео се запознайте подробно с идеята на всеки тоалет от котюрната колекция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР