Lautus за красива коса

07 July 2020

В поддържането на красотата най-важна е първата стъпка – почистването. С нея започва всеки ритуал за грижа за кожата и косата. Почистването създава идеална основа за действието на всички следващи продукти за грижа и стилизиране.

Разговаряме по темата с коафьора и колорист Горян Стоянов. Откриваме го на адреса на неговото студио Hair Design Studio в София, за да ни отговори и на още въпроси за това как да съживим косата след периода на изолация у дома и да я подсилим за срещата й със слънцето.

Горян стои и зад българската професионална марка за натурални продукти за коса LAUTUS.

Измиването е първата стъпка в грижата за коса – как да го правим, за да е ефективно?

Най-важният продукт в ежедневната грижа за косата е шампоанът. Чистотата й е условие за нейната красота и здраве. Всъщност измиването на косата се състои от две стъпки. Първо, слагаме от шампоана в ръцете си, нежно го разтриваме (активираме) в дланите си, след което го нанасяме върху скалпа. Нежно шамонираме, стремейки се да достигнем всички зони по скалпа,  добавяйки по мъничко вода, след което нежно свличаме пяната по дължините. Втората стъпка повтаря първата, но вече добавяме и още шампоан за дължините и активно измиваме и тях. Само с едно измиване няма да успеем да почистим скалпа и косата си на 100%, а това е важно, за да продължим със следващите ритуали.

Какъв шампоан да изберем за сезона с повече слънчеви лъчи, високи температури и време, изкарано навън?

Важно е шампоанът да е безсулфатен (сулфатите са агресивни измивни частици), за да бъде грижата за косъма, скалпа и цвета на косата по-нежна. Останалите съставки като ароматни масла, витамини, консерванти и др. са съсредоточени върху останалите функции на различните шампоани (според типа коса и проблемите на скалпа). Шампоанът трябва да почиства косата и скалпа от замърсяванията, да потиска образуването на излишен себум по скалпа, да хидратира косата, да стимулира растежа й. Освен това трябва да възстановява PH на косата след боядисване и да спомага задържането на цвета. Такъв е хидратиращият шампоан на Lautus.  



Кога е добре да използваме помощници на шампоана?

В периодите, когато липсата на витамини и полезни слънчеви лъчи са повлияли не само на емоционалното ни състояние, но и на целия организъм, е добре да помогнем на косата с нужните витамини, минерали, аминокиселини. Extra Tricho Care на Lautus е грижа, разработена в тази посока - да подобри естественото хранене на косъма и по този начин да помогне за по-добър растеж и удължаване на живота му. Името Tricho идва от науката, изучаваща скалпа, и така имаме допълнителна грижа за скалпа. На lautusclub.com може да откриете спрей грижа и хранителни добавки, базирани на аминокиселини от естествен растителен произход.



Коя е най-важната защита за косата през лятото?

През лятото е добре да защитим косата в две посоки: защита на скалпа и косата от UV лъчите и от топлинната обработка. Active Spray съдържа Aqua Save System - специално патентована система за по-добро проникване на активните съставки, която спомага за по-добра хидратация, растеж и укрепване на косъма. За уникален финиш Lautus предлага флуидно олио slick drops с масло от моринга, което предотвратява заплитането и накъсването на косата, наеликтризирането й, придава мекота и блясък.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР