Марк Зукърбърг загуби 7,2 милиарда долара след бойкот на рекламодатели

eva.bg 29 June 2020

Снимка: Getty Images

Голямата вълна от протести срещу расизма в САЩ отваря нови, неочаквани хоризонти.

Освен, че много класически филми бяха свалени от платформите, на които се излъчват, заради обвинения в расизъм, сега Facebook мрежата бе критикувана по подобна линия.

Според много хора във Facebook е пълно с публикации, които насърчават расовите различия и насилието между хората, но не всички са санкционирани. Това разбуни духовете още повече и много организации, включително и Националната асоциация за прогреса на цветното население (NAACP), призоваха спирането на определени реклами в мрежите, като знак на протест и подкрепа на общата кауза.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck) on

Много брандове веднага подкрепиха призива за бойкот на мрежите, където се свободно може да се лее омраза, както винаги е било. Сред тях са Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks, Honda и The North Face.

Но заради бойкота на рекламодателите, Марк Зукърбърг загуби 7,2 милиарда долара само за ден. Тези значителни загуби му отнеха третото място в списъка с най-богати хора в света. Сега позицията му е заета от Бернар Арно, ръководител на компания LVMH, под чиято шапка са куп луксозни модни марки.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР