Лято в ухото

eva.bg 21 June 2020

Vera Russo

"Решихме, че точно сега е моментът в тъмнината да създадем светлинка, да направим нещо качествено като музика и послание. Има светлина в тунела, оттам дойде и заглавието на песента ни "Fire in the Dark", споделят Vera Russo и DJ Dimo BG.

Кои са двамата, създали суперприятното парче, което има заряда на денсхит? Vera Russo е певица, танцьорка и имитатор. Тя е първата жена, която успешно се изявява като MC и хаус вокал в България. Преди да покори хаус сцената певицата е била част от имитаторска формация. Едно от знаковите й превъплъщения е в образа на Лейди гага. След нейно участие през 2010 г. истинската Лейди Гага споделя снимка на Vera Russo в официалната си страница с думите ” Имам чувството, че съм аз”. Ремиксът на румънския диджей Dj Dark на песента „Sleeping satellite“ с вокалите на певицата я изстрелват в световните класации, а едно от най-известните й парчета с DJ Pacho B “Undressed“ покорява част от най-известните хаус фестивали в света.

DJ Dimo BG е заставал зад пулта на редица емблематични клубове:  Hacienda Beach, Alcohol Лозенец, Cacao Beach, Bedroom Beach, Lazur, Bedroom Premium Club, Mascara, Mania, Dirty Gradina, Culture Beat, Yalta, Escape т.н. През 2011 г. е избран за “Най-добър House Dj” (Awards BG). Работи и в Лондон,  стигайки до участия в легендарния “Ministry Of Sound” и други популярни клубове. Издава над 100 трака под името DiMO(BG) за международни лейбъли. Негови тракове редовно намират място в класациите за най-добра House и Tech House музика и са включени в множество Ibiza, Amsterdam Dance Event и Miami WMC компилации. Той е човекът зад клубните ремикси на българския поп елит (Графа, Мария Илиева, Любо Киров, Михаела Филева, Прея, Искрата т.н.). В момента Димо е резидент на Bedroom Beach, а за 13-а година и на Hacienda Beach от самото й създаване.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР