"Мамма миа" с лебеди и джет

eva.bg 20 June 2020

Снимка: Светослав Николов-Чапи

Хитовият мюзикъл „Mamma Mia!", "Рейнско злато" от Рихард Вагнер, балетите "Лебедово езеро", „Кармина Бурана" и „Зорба Гъркът" се местят за лятото на Панчаревското езеро.

Сцената „Музи над водата“ се открива с "Мамма Mia! на 26 юни от 20 ч. Постановката  на режисьора Пламен Карталов ще бъде играна за 51-ви път пред българска публика, но сега ще бъде още по-атрактивна заради естествения воден декор на сцената, разположена на понтон до брега, и лебедите, плаващи в езерото. От екипа на мюзикъла разкриват и някои от новите сценични решения – тримата бащи в спектакъла например наистина ще пристигнат по вода, с моторна лодка.

Новата лятна сцена се реализира и с изключителната подкрепа на "Хели Ер".

Софийската опера участва и в 11-ото издание на летния фестивал "Опера в парка" на Военната академия. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 година и е под патронажа на Йорданка Фандъкова и домакинството  на кмета на район Панчарево Николай Гюров.

Всички спектакли ще протичат със спазване на противоепидeмичните мерки.

Билетите за "Музи на водата" са в продажба на билетната каса на Операта, онлайн на официалния сайт www.operasofia.bg, Easypay и Eventim.bg. Две мобилни каси ще има непосредствено до езерната сцена.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР