Защо Кейт Мидълтън носи три пръстена на безименния си пръст

eva.bg 28 May 2020

Снимка: Getty Images

На безименния пръст на лявата ръка на Кейт Мидълтън винаги блестят три пръстена.

Херцогинята на Кеймбридж не ги сваля, защото за нея те имат голяма сантиментална стойност. Затова тя предпочита да ги носи едновременно. Ето кои са пръстените.

Най-забележимият от трите пръстена е пръстенът Garrard, инкрустиран с 14 диаманта и внушителен 12-каратов син сапфир. Това е годежният пръстен на Кейт, който е ценно семейно наследство. Той е подарен на принцеса Даяна от принц Чарлз през 1981 г., а после е наследен от принц Хари след смъртта на лейди Ди. Когато обаче принц Уилям решава да поиска ръката на Кейт, Хари му отстъпва пръстена, съгласявайки се, че идеално подхожда на Кейт.

Вторият пръстен е сватбената халка на Кейт, изработена от 18-каратово валийско злато, което е реверанс към традициите на британската монархия. Този материал е много рядък. От него се отливат пръстените за сватбата на кралицата-майка и Джордж VI през 1923 г.

Третият пръстен пък е романтичен подарък от принц Уилям, който той решава да направи на Кейт след раждането на първия им син – Джордж. Горната част на пръстена има малки диаманти, които почти не се забелязват от огромния годежен пръстен до него, но този „диамантен път“ символизира вечната любов.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР