Принц Уилям за бащинството

eva.bg 27 May 2020

Снимка: Instagram

В една от последните си изяви в документалния филм на BBC, Football, Prince William and Our Mental Health, принц Уилям поговори по темата за бащинството и най-големите си страхове в това отношение.

В една от дискусиите във филма той сподели, че когато отглеждаш децата си, неминуемо се сблъскваш с призраците на собственото си минало: „Да създадеш дете е повратен момент в живота ти. Но ако в твоето минало има някакви травми и дълбоки емоционални рани, това може да се отрази. В моя случай бе ранната смърт на моята майка“, разказва Уилям.

Той допълни, че всъщност няма тайна рецепта за това да бъдеш добър баща и че това е нещо, на което никой не може да те научи: „Никой не може да ти помогне. Сам се учиш да станеш добър родител. Няма някакви универсални стъпки за това. Признавам, че когато го осъзнах, се изплаших“, продължава принцът.

По време на карантината той има възможността да прекарва повече време с децата си, които са на домашно обучение. „Заедно с Катрин се учим един друг как да сме по-добри родители. Заедно се справяме с онези емоции, които могат да се появят като гръм от ясно небе, когато най-малко ги очакваме и мислим, че имаме контрол над всичко“, споделя още Уилям за отдадеността на Кейт и за това колко е важна подкрепата между двете родителски фигури.

Принцът очевидно е щастлив да бъде баща и се справя чудесно с тази роля. Винаги, когато е до своите деца, фотографите го улавят да ги държи за ръце, да ги прегръща или да се опитва да ги забавлява.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР