Агнешки шишчета, мариновани с кисело мляко и подправки

Диана Шингарова 19 September 2020

Снимка: Диана Шингарова

Вкусът наистина е разкошен, при това постижим с продукти, които се намират почти във всеки дом.

Необходими продукти за маринатата: 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. стрит сух джоджен, сок от половин лимон и настъргана кора, 2 с.л. зехтин, 2 скилидки чесън – ситно настъргани, сол и щипка пикантен пипер, която никога не е излишна.

Необходими продукти за шишчетата: агнешко месо – нарязано на парченца с размер подходящ за нанизване на шишчета, една тиквичка и една глава червен лук. Дървени шишчета, намокрени предварително в студена вода.

Начин на приготвяне: мариновайте месото за 4 часа. Нанижете шишчетата, като редувате продуктите. Печете на грил тиган до готовност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР