Четирите златни правила на Марк Джейкъбс за продуктивен ден

eva.bg 13 June 2020

Снимка: Instagram

Днес черпим вдъхновение от съветите на един от най-талантливите творци в модата – Марк Джейкъбс – за да започнем деня си с усмивка и една идея повече стимул.

Марк е артист във всеки смисъл на думата, не му липсва смелост в творческите решения, затова бяхме любопитни да научим някои от златните му правила, които му помагат да удържа хаоса в ежедневието си и да успява да направи деня си продуктивен. Те са наистина лесни и очевидно оказват влияние върху психологическата ни нагласа, предразполагайки ни към това да сме по-пълноценни. Ето какви са те:

Ранният сутрешен душ е задължителен

Не че Марк осъжда поспиването до обяд в почивните дни, но когато имате да гоните график, не се излежавайте дълго в леглото. Сутрешният душ е първото нещо, което той прави, когато се събуди. Едва след това идват закуската и кафето. Тази малка привичка ще ви ободри много по-бързо и ще „уведоми“ организма ви, че трябва да превключи на „режим активност“.

Приведете се във вид

„Така показвате уважение и любов към себе си, но и към другие“, твърди дизайнерът, като заявява, че няма извинение за „нахвърляните набързо дрехи“. Той ни подтиква да се забавляваме с гардероба си, с всички елементи от визията ни, с аксесоарите – та нали модата е за това! Тя трябва да помага на човек да се чувства в най-добрата си форма. Той обръща внимание и на прическата – експериментирайте и стилизирайте косата си различно, според тоалета си всеки ден. Така ще избягате от чувството за еднообразие, което ще ви помогне да бъдете по-динамични, продуктивни, а и вдъхновени – просто защото ще се чувствате страхотно.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Да не забравите и за грима

Вярвате или не, с правилния макиаж също можете да подобрите настроението си. Не че е нужно всеки ден задължително да се гримирате, но пък няма нищо по-приятно от това да установите, че новото ви червено червило страшно много ви отива, или пък че онези сенки наистина подчертават очите ви. Марк твърди, че понякога, особено когато ни предстои важна среща в работата например, имаме нужда от малко повече увереност. С малко грим можем да подчертаем най-хубавите си черти и да се представим двойно по-добре във важния ден.

Обичайте се

„Отнасяйте се с любов към себе си, грижете се за тялото си и здравето си. На това правило се основават и предходните. Отнасяйте се към себе си с уважение и не се поставяйте в ситуации, за които после ще съжалявате. Когато се чувствате добре, не се лишавате от внимание и сте поддържани, ще имате повече енергия и мотивация за творене“, твърди Марк.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР