Кралица Елизабет II ще изгуби около 18 милиона заради карантината

eva.bg 19 May 2020

Снимка: Getty Images

Карантинните мерки, които трябваше да бъдат взети заради коронавируса, неминуемо повлияха пагубно на икономиката в световен мащаб.

По последни данни, дори кралица Елизабет II се оказа тежко засегната от ситуацията, в която се намира Великобритания.

Нейно Величество вероятно ще изгуби около 18 милиона паунда, заради затворените дворци, посещавани от милиони туристи. Това е един от сериозните доходи на короната.

Управителят на кралското домакинство – Лорд Чембърлейн Ърл Пийл – потвърждава, че се очаква кралският доход да спадне с около една трета тази година. Той трябваше да замрази заплащането на много от служителите на короната.

Миналата година туризмът е спечелил на кралството над 70 милиона паунда, само от продажбите на билети за посещение на дворците, както и от закупуването на сувенири.

Бъкингамският дворец носи на короната 12 милиона паунда годишно, замъкът Уиндзор – 25 милиона, дворецът Холируд в Единбург – 5,6 милиона, The Royal Mews – 1,6 милиона, а Кларънс Хаус около 132 хиляди паунда годишно. Затова затварянето им е тежък финансов удар за кралската фамилия.

За момента министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е заявил, че свалянето на карантината ще става бавно и поетапно, така че ще мине време, преди тези туристически атракции отново да бъдат достъпни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР