Мартина Ганчева - говори с нея

Защото има какво да научиш от чаровното присъствие в ефира на Nova – Мартина Ганчева. За хората и животните по пътя на Мис ТВ чар 2020

Невена Дякова 08 May 2020

Снимка: фотография Лилия Йотова, грим Радостина Тодорова, коса Мариела Милева

Седмица преди интервюто с Мартина се тревожех сериозно какво ще е времето в София, защото предстоеше да направим снимки на откритата тераса на Public (един от най-тренди баровете в града) и ми се искаше да е слънчево, за да използваме като фон красивите сгради в скандинавски стил, които опасват горната част на ул. „Ангел Кънчев“.

Мартина дойде по-рано от уговорката ни и се усмихна широко – моят лакмус за сериозен, добронамерен и адекватен човек. Поръчахме си по едно нормално кафе (оказа се, че тя е „кафеман“ и не може да започне деня си по друг начин) и излязохме за предварителен разговор al fresco* преди появата на фотографа и работата по същество.

Познайте колко време след запознанството ни заговорихме за коронавируса – точно 3 минути! Разбрахме се обаче, че няма да позволим да обсеби интервюто по начина, по който се беше врязал в съзнанието на всеки от близкото ни обкръжение.

Срещата ни се състоя в средата на моята работна седмица и в началото на нейната. Да, водещата на популярното предаване „Събуди се“ почива различно от повечето от нас, но 18 месеца след като става част от екипа на Nova, не може да си представи друг, по-комфортен режим.

„Привикнах лесно към ситуацията и ако сега някой ми предложи да мина на график от 9 до 18 ч. от понеделник до петък, няма да съм особено щастлива. Намерих начин да организирам времето си. Виждам се с приятели в понеделник и вторник – това е моят уикенд, но графикът ми позволява да излизам и вечер. Истината е, че ставам, когато хората се прибират от дискотека – точно в 4 сутринта. (Смее се.) Нямам проблеми с ранното ставане, по-скоро бавно се разбуждам... задължително трябва да започна деня си с ударна доза кафе. Днес например се събудих към 7 ч., прегледах сутрешните блокове и отидох да спортувам. Не се ограничавам само до фитнес, често тренирам зумба, а с една приятелка лятото играем и тенис на корт. Към 11 ч. най-късно пристигам в офиса.“

Питам Мартина как се чувства в телевизията след 7 години работа в друга медия и тя не скрива, че първите месеци са предизвикателни: „От година и половина съм част от екипа на Nova. Смятам, че всяка промяна е положителна, защото открива нови хоризонти. Разбира се, първите няколко месеца бяха доста напрегнати, все пак отидох в една много по-голяма медия... мащабът е друг, екипът е друг. За много от хората бях ново, непопулярно лице. Смея да твърдя обаче, че след първата година човек започва да се чувства у дома, където и да се намира. Ако трябва да обобщя, в живота ми нищо не е идвало даром. Абсолютно всичко съм си извоювала сама и винаги съм полагала къртовски труд. Не се отказвам, дори да се наложи да опитвам отново и отново, може би това се дължи на овнешката страна от природата ми (Мартина е родена на 20 март, границата между Риби и Овен, б.р.), като китайска капка съм.“ (Смее се.)

Говорим си още, че жените сме по-склонни да вярваме на астрологията и в Предопределеността, и тогава Мартина ми разказва за случка преди повече от 20 години, когато се премества в София. На устната част от изпита по журналистика проф. Веселин Димитров, тогава декан на факултета, й казва: „Няма да дойдеш при нас, но един ден ще работиш като журналист“. Така и се случва.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
bb8
12 May 2020, 15:40

Не е добра водеща. Сервилна, с неприятен тон, провинциално излъчване. Съжалявам, не е лична нападка, казвам го като зрител. Мира Иванова, която свалиха, беше класа, с която тази дама няма как да се съизмери. Няма присъствие, с нищо не привлича аудиторията, задава глупави въпроси, прави неуместни вметки, но явно има нещо повече от споменатата Мира Иванова. Какво ли е то? Удобност, може би.

ТВОЯТ КОМЕНТАР