Дзукеро пред Колизеума в Рим

Лилия Илиева 26 April 2020

На датата на 50-тия юбилей на Деня на Земята на абсолютно празния площад пред Колизеума в Рим Дзукеро изпълни песента Canta la vita. Тя е нова версия на Let Your Love Be Known, която Боно изпя от дома си.  Песента включва и вокали на ирландския певец от първоначалното му изпълнение в Дъблин, както итекста, написан от Дзукеро.

“Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение – сподели певецът. – С Боно се чухме по телефона и и двамата бяхме сразени от драмата в Северна Италия. Най-много ни удиви реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Искахме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката. Тя може да ни помогне за справянето с трудностите. В такъв момент можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг и да споделяме преживяването макар и в различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.”

Песента на Дзукеро стана част от италианския маратон #OnePeopleOnePlanet, който телевизиите RAI излъчват в своя стрийминг канал и който се присъединява към световното медийно събитие #Earthrise, обединяващо над 193 страни от Обединените нации.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР