Програма „Възстановяване на косата”

Люба Вангелова 28 April 2020

Карантината не отменя нуждата ни да бъдем красиви, но тя ни дава идеалната възможност да бъдем и креативни. Точно месец измина, откакто провеждам терапия за коса с продуктите на Revalid и моментът да споделя впечатления е идеален. В практиката си многократно съм чувала суперлативи за марката, но едва сега имах възможност да тествам продължително и дисциплинирано ефекта от употребата на шампоан, балсам, маска и тоник за стимулиране на растежа на косата.

Всеки знае, че дългата коса изисква повече грижи. Причината да стартирам с ритуала за подсилване на косата беше сезонната смяна и последствията от този период върху състоянието й. Всяка година приемам добавки за заздравяване на косата и ноктите, но сега реших да включа още продукти в тази програма.

На първо място трябва да уточня, че косата ми е естествен цвят и никога не е боядисвана. Това от една страна е добре, но от друга означава, че тя не получава външни подсилващи агенти и такива за блясък, каквито има в боята за коса. Блясъкът, силата и гъвкавостта й постигам само с помощта на продукти за грижа. Но с възрастта косата губи силата си, съответно не е толкова лъскава, а с всяка изминала година преходните сезони й се отразяват видимо. Именно изтъняването на косъма е това, което забелязвам в края на зимата, а и с възрастта.

Първоначално се спрях на тоника против косопад във вид на ампули на Revalid. На всяка цена той щеше да бъде задължителен елемент в пролетната грижа за косата ми. Но съм се убедила, че истински ефект от каквато и да е грижа, има само тогава, когато тя е завършена и цялостна – т.е. добре е да се комбинират продуктите от една и съща серия. Причината е във формулата, която е синхронизирана и съобразена с останалите продукти в серията.

Тоник против косопад Revalid

Тоникът против косопад на Revalid е във вид на ампули, 20 броя в кутията. Нанасям всяка ампула върху скалпа на измита коса, докато все още е мокра. Пробвах и върху суха коса, но при мен усещането на следващия ден беше като за по-силно от обичайното уплътняване на корена. Свикнала съм да усещам косата си лека и ефирна и това създаде известен дискомфорт. Но вероятно при друг това усещане не би се появило. Все пак може да нанасяте ампулата на суха коса – няма да остави усещане за замърсяване, още по-малко пък за омазняване. Просто аз предпочитам на мокра коса. Правя го два пъти седмично, макар че в описанието е посочено да се прави 4-5 пъти седмично. Нанасям на определени места, където мисля, че имам нужда – при мен в момента това са високите места на челото. Винаги там като че ли косата ми става по-рядка и по-слаба през пролетта. След това пак там се появяват бебешките коси. Количеството на една ампула е достатъчно, за да го разпределя от двете страни на главата на по 3 ленти (общо 6 ленти) и отзад на още 3 ленти. Масажирам, за да разнеса и втория добре. Основните съставки в тоника са кофеин и пшеничен протеин – съответно за енергия и сила на косата от корените й.

Ефектът след едномесечна употреба е следният:

  • косата ми се замърсява много по-рядко

  • корените ми са по-жизнени и запазват обема си по-дълго

Ревитализиращ шампоан с протеини на Revalid

И преди обявяването на извънредното положение косата ми беше за подстригване, но месец и половина след това вече е и изтощена от липсата на такова. Шампоан за суха и девитализирана коса с екстракт от овес и екстракт от пшеничен зародиш - ревитализиращият шампоан с протеини на Revalid е точно на място в този момент. Описаният ефект – подсилване на косъма и успокояване на скалпа – усетих на практика. Първото впечатление дойде именно с уплътняването на косата. Веднага след първото измиване я усетих по-силна и по-здрава. Като се има предвид, че е без силикони (които „укротяват“ кичурите и добавят дълготраен обем), шампоанът успява да изглади косата ми и да държи кичурите й максимално дълго време чисти и силни. По-дълго време я усещам хидратирана, което беше проблем, тъй като през повечето време държа косата вързана, а това допълнително я изсушава. Но фактът, че косъмът е по-удебелен и плътен, вероятно означава, че е подхранен и хидратиран отлично. Тук разпознавам действието на екстракта от пшеничен зародиш и екстракта от овес. И отново масажирам скалпа, докато нанасям шампоана. Текстурата му е по-гъста от тази на балсама. Едно нанасяне е достатъчно – няма нужда да нанасяте повторно, за да се убедите, че скалпът и косата са измити добре.

Ефектът след едномесечна употреба е следният:

  • косата ми се задържа по-дълго време чиста и витална, освен това е и по-плътна

  • краищата ми се заплитат по-рядко (все още не са подстригани, а е наложително)

Ревитализиращ балсам с протеини на Revalid

Споменах, че гъвкавостта и блясъка на косата си постигам само с помощта на продукти за грижа, тъй като не я боядисвам. Затова, видя ли обещание за ефект „мека, лъскава и гъвкава, без да я смачква“, няма как да не тествам продукта. Балсамът за подсилване и възстановяване структурата на косата с протеини на Revalid изпълнява „обещанието“ си. След него разресването става по-лесно, а кичурите запазват мекотата си до следващото им измиване. Факт е, че тествам продуктите в момент, в който косата е предпазена от действието на външни агресивни фактори като слънчеви лъчи и замърсявания, но връзването й с ластик и изпотяването на скалпа оставят последствията си. Този балсам за разлика от другите мога да нанасям именно от скалпа по цялата дължина на косата, а не само от средата й надолу. Пантенолът (съставка, която присъства и в шампоана), помага за уплътняване на косъма и за здравината му, тъй като ускорява обмяната на клетките.

Възстановяваща маска на Revalid

Въпреки че не мога да я определя като увредена, косата ми със сигурност се нуждае от подхранване. Изтощаването й е причинено от една страна от дължината й, която е нетипична за нея – винаги я поддържам поне с 5 см по-къса. Това пречи на оптималното разпределяне на хидратацията, а фактът, че често я връзвам, я прави по-суха. Маската винаги е била част от грижата за косата ми. Ползвала съм маски по много различни начини – върху суха коса преди миене, оставяла съм ги върху косата си да действат цяла нощ, добавяла съм към тях серум за подсилване и други методи да подкрепя самия продукт за подсилване. Върху етикета на възстановяващата маска на Revalid е посочен ефект като: регенерира косата, подсилва я по дължините и не позволява сплитане на краищата. Потвърждавам го! Ефектът на уплътняване, заздравяване и сила на косъма със сигурност се дължи на комбинираното използване на маската и шампоана. Ползвам я под душа – за около 5 минути престоява косата ми с нея, след което я изплаквам и след нея не нанасям повече никакъв продукт. Т.е. когато нанасям маска, спестявам балсама.

Избрах серията продукти на Revalid за суха и девитализирана коса. Но има продукти и за проблеми като пърхот и косопад. Вярвам, че както аз се убедих в отличната работа на продуктите на швейцарската марка, така и всеки според проблема си ще остане доволен от решението, което предлага Revalid.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР