В музея на Mercedes-Benz от вкъщи

Лилия Илиева 25 April 2020

В края на март в Щутгарт, Германия отвори врати и реално, и дигитално музеят на Mercedes-Benz. На площ от 16 500 кв. м. могат да бъдат разгледани безплатно 160 автомобила и общо 1500 експоната от първата патентована кола в света до водородния автомобил на новия милениум. Могат да бъдат разгледани някои от най-старите коли, легендарни състезателни автомобили и футуристични изследователски превозни средства.

В отделни турове в сайта на музея свързани с марката личности като правнучката на изобретателя на автомобила Карл Бенц - Юта Бенц или Бернд Мейландер, управлявал в продължение на 20 години колата за сигурност във Формула 1 разказват за историята на Mercedes-Benz. Интересни истории споделят и директорът на Музея на изкуствата в Щутгарт д-р Улрике Грос, главният дизайнер в Daimler AG Гордън Вагнер и уредникът на музея на Мерцедес-Бенц Бенедикт Вайлер.

Посетителите могат да видят отблизо акценти от постоянните изложби, да се запознаят със специалната експозиция "40 години Mercedes-Benz G-класа". Има и специална анкета коя кола от 135-годишната история на бранда  подхожда най-много на вашия характер и индивидуалност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР